1. >Blog
  2. >Burkānu un zirnīšu pankūkas

Jums vajadzēs:

  • 125 g rīvētus burkānus
  • 125 g saldētus Bonduelle zirnīšus
  • 2 lielas olas
  • 2 glāzes bezpiedevu jogurtu (apmēram 125 g)
  • 3 ēd.k. karotes pienu
  • 2 glāzes miltus (apmēram 210 g)
  • Cepamo pulveri
  • Sāli, piparus pēc garšas
  • Sviestu vai olīveļļa (cepšanai)

Solis 1

Olas sajauciet ar jogurtu un pieberiet miltus. Visu samaisiet līdz iegūta vienmērīga masa.

Solis 2

Pielejiet pienu, pievienojiet cepamo pulveri, sāli un piparus. Visu samaisiet, lai mīklas masā nepaliek miltu kunkuļi.

Solis 3

Visbeidzot pankūku mīklai pievienojiet rīvētus burkānus un zirnīšus.

Solis 4

Uz vidējas uguns pannā uzkarsējiet sviestu vai eļļu.

Solis 5

Ar karoti pannā ielejiet katru pankūku.

Solis 6

Pagaidiet, līdz uz pankūku virsmas izveidojas mazi burbulīši, pirms tās apgriežat uz otru pusi. Lai eļļa vai sviests nepiedegtu – regulāri notīriet pannu pirms jaunas pankūkas uzliešanas.

Solis 7

Pasniedziet šīs burkānu un zirnīšu pankūkas ar biezpienu, tzatziki, gvakamoli vai citu iecienītāko mērci.