Informācija pa tālruni: +370 61170170

Baklažāni

Baklažāni

Baklažāni

Viengadīgs dārzenis, kas tiek audzēts, lai iegūtu garenu purpurkrāsas augli. Mīl siltu klimatu.

100g baklažāna - 18 kcal

Baklažāns  satur šķiedrvielas, kalciju, kāliju, fosforu, vitamīnus PP, A, B1, B2.

Svarīgs sirdij

Baklažānu uzskata par vienu no dārzeņiem, kas pazemina holesterīna līmeni asinīs.

…un strādā arī smadzenes

Baklažāns satur daudz antioksidantu, kuri pasargā smadzeņu šūnas no bojājumiem, aizsargā smadzenes pret brīvajiem radikāļiem, veicina barībasvielu uzsūkšanos un toksīnu izvadīšanu no organisma.

Smaidi!

5. gadsimtā Ķīnā mode pieprasīja, lai elegantas sievietes žilbina ar sidrabaini melnu smaidu. Šis efekts tika panākts, ieberzējot zobus ar melno baklažāna mizu.

Austrumu tips

Baklažānus audzēja jau 5. gadsimtā pr. Kr. Ķīnā un Indijā. Lielas karavānas tos transportēja uz Āfrikas ziemeļiem. Vēlāk arābu iekarotāji tiem pavēra ceļu uz Spāniju. Viduslaikos baklažānus audzēja kā dekoratīvos augus, jo tolaik ārsti uzskatīja, ka baklažāni izsauc drudzi un epilepsijas lēkmes. Ar laiku baklažāns Austrumu un Vidusjūras zemju virtuvēs ieņēma vienu no svarīgākajām vietām dārzeņu vidū.