Informācija pa tālruni: +370 61170170

Borlotti pupas

Borlotti pupas

Borlotti pupas

"Borlotti" pupas ir vidējas un lielas ar tumši sarkaniem un melniem plankumiņiem. To dzimtene ir Kolumbija, kur tās sauc par "Cargamanto".

100g “Borlotti” pupu ir 335 kcal

Tās satur olbaltumvielas, dzelzi, kalciju, kāliju, magniju, fosforu, cinku, vitamīnus B1, B2, B6.

Rūpējies par savu sirdi

Borlotti“ pupas ir iesārtas ar tumšiem plankumiem, bet gatavošanas laikā tās kļūst brūnas.  Tās ir blīvas, maigas un saldas, nedaudz garšo pēc riekstiem. “Borlotti” pupas Itālijā, galvenokārt Toskānā, ieviesās no Amerikas. Tās ir iecienīts produkts itāļu un portugāļu virtuvēs, kur pupas lieto zupās, salātos, pievieno pastām, polentai, kā arī servē ar grauzdētām cūku ādiņām. “Borlotti” pupas ir ideāla, olbaltumvielām bagāta sastāvdaļa diētām, kas paredzētas holesterīna līmeņa samazināšanai.

Veģetārieši, ievērojiet!

Gadās, ka „veģetāriešu diētu“ izprot tikai kā gaļas neēšanu un cilvēki aizmirst vai arī laika trūkuma dēļ  tiem neizdodas parūpēties par pienācīgu produktu līdzsvaru uzturā. Tad vājinās organisms, rodas ilgstoša noguruma sajūta. Risinājums ir pupas ne vien to olbaltumvielu satura dēļ, bet arī tās ir papildinājums dzelzs, kalcija vai cinka trūkuma gadījumos.