Informācija pa tālruni: +370 61170170

Brokoļi

Brokoļi

Brokoļi

Viengadīgs kāpostu dzimtas augs, kuru audzē tā tumši zaļās ziedu cepures dēļ. Tos galvenokārt audzē Anglijā, Spānijā un Itālijā.

100g brokoļu – 25 kcal

Brokoļi satur šķiedrvielas, kāliju, fosforu, kalciju, magniju, dzelzi, cinku, mangānu, sēru, vitamīnus C, B1, B2, B5, B6, PP, E, K, un provitamīnu A.

Bez stresa

Regulāra brokoļu ēšana ir lielisks ierocis cīņā ar stresu.

Vitamīnu bumba

Brokoļi ir bagāts vitamīnu un minerālvielu avots, jo tajos ir īpaši daudz kālija, folijskābes, dzelzs, betakarotīna un sēra savienojumu. Īsta vitamīnu un minerālvielu bumba! Ēdot brokoļus, tiek stiprināta imūnsistēma, mēs sargājam sevi no anēmijas, infekcijām, aknu slimībām, mazinām risku saslimt ar vēzi. It kā ar to nebūtu gana! Brokoļu ēšana aizkavē arī novecošanās procesu!

S.O.S. krūtīm

Brokoļi satur sulforafānu - ķīmisko savienojumu, kurš var kavēt krūts audzēja veidošanos, bloķē vēža šūnas un aizkavē tālāku slimības attīstību.

Brokoļi vai citrons?

Brokoļi satur tikpat daudz C vitamīna kā citroni.

Dons Brokolis

Brokoļu dzimtene ir Vidusjūras piekrastes zemes. To nosaukums radies no itāliešu vārda „brocco“, kas tulkojumā nozīmē „asns“. Brokoļus audzēja kopš seniem laikiem, kaut arī Eiropā tos iecienīja tikai 16. gadsimtā. Itāļu emigranti brokoļus aizveda uz ASV, un tas atkal atguva savu labo slavu pēc 1. pasaules kara.

PRODUKTI AR ŠO DĀRZEŅI

RECEPTES AR ŠO DĀRZEŅI