Informācija pa tālruni: +370 61170170

Cukini

Cukini

Cukini

Ķirbju pasugu – cukini - kultivē, lai iegūtu iegarenus, zaļus augļus. Rietumeiropā un Vidusjūras piekrastes zemēs ļoti iecienīts dārzenis.

100g cukini – 16 kcal

Cukini ir ļoti daudz kālija, šķiedrvielu, fosfora un kalcija. Tas lielā mērā apmierina organisma vajadzības pēc vitamīniem, jo īpaši pēc C vitamīna,  kā arī pēc B grupas vitamīniem.

Lielisks un viegli sagremojams

Vislabāk cukini lietot tad, kad dārzenis ir vēl nenobriedis, jo tieši tad tam ir labākās garšas īpašības un tas ir ārkārtīgi viegli sagremojams. Cukini var izmantot mazu bērnu uzturā, atveseļošanās procesa laikā, kā arī tad, ja ciešat no gremošanas slimībām. Cukini ir ne tikai viegli sagremojams, tajā ir maz kaloriju, tāpēc šis dārzenis ir viens no iecienītākajiem produktiem notievēšanas diētās.

Lieliska sejas krāsa

Cukini sēklas izmanto vadošās kosmētikas ražošanas kompānijas kā krēmu sastāvdaļas, jo tās regulē tauku dziedzeru darbību.  

Interesants fakts no Jaunās pasaules

Cukini dzimtene ir Amerika, kur iesākumā izmantoja tikai to sēklas. 16. gadsimtā kopā ar citiem „interesantiem dīvaiņiem” no Jaunās pasaules cukini atrada ceļu uz Eiropu. Vispirms cukini, kā jau visus jaunos un nepazīstamos augus, sāka audzēt botāniskajos dārzos. Mūsdienās iedomāties Vidusjūras baseina virtuvi bez tiem ir grūti. Uzskata, ka 18. gadsimtā tieši itālieši sāka galdam izmantot nenobriedušos cukīni, kā mēs darām to arī šodien.

PRODUKTI AR ŠO DĀRZEŅI

RECEPTES AR ŠO DĀRZEŅI