Informācija pa tālruni: +370 61170170

Kāposti

Kāposti

Kāposti

Kāpostu dzimtā ir vairāk nekā 100 dažādu pasugu.

100g kāpostu – 31 kcal

Satur fosforu, mangānu, varu, kāliju, kalciju, dzelzi, nātriju un vitamīnus  A, B, C un E.

Ārstniecisks dārzenis

Jau Senajā Romā kāpostus augsti vērtēja kā ārstniecības augus un  izmantoja, lai ārstētu dažādas ādas slimības un iekaisumus. Kāposti satur sēra savienojumus, kuri lieliski gādā par ādas un matu veselību. Kāpostos ir vielas, kurām piemīt pretvēža iedarbība un kuras uzlabo vairogdziedzera darbību. Kāposti var palīdzēt regulēt ķermeņa temperatūru, uzlabot gremošanas un elpošanas sistēmas darbību. Tiem ir pretiekaisuma, antiseptiskas un sāpju remdinošas īpašības.

Skābēti kāposti

Sālījumā fermentēti svaigi kāposti kļūst par skābētiem kāpostiem un ir vērtīgs C vitamīna, fitoncīdu, kālija, dzelzs un cinka avots.

Novājēt, ēdot kāpostus

Kāposti ir bagāts vitamīnu un minerālvielu avots. Tajos ir maz kaloriju, tāpēc kāposti ir vērtīgs svara vērotāju diētas elements, jo kāposti ir galvenā diētas sastāvdaļa.