Informācija pa tālruni: +370 61170170

Kolrābji

Kolrābji

Kolrābji

Kāpostu dzimtas augs, kuru pazina jau Senās Romas laikos.

100g kolrābja – 33 kcal

Satur karotīnu, nātriju, kāliju, magniju, kalciju, mangānu, dzelzi, varu, fosforu, hloru, jodu, un vitamīnus B1, B2, B6, C.

Antioksidants

Kolrābī ir ļoti daudz antioksidantu un vielas ar pretvēža iedarbību, lietojot šo dārzeni uzturā, var ievērojami mazināt risku saslimt ar vēzi. Lielākā daļa dziedinošo vielu ir tieši jaunajās lapiņās.

Kā kolrābi pasniegt galdā

Kolrābim ir maiga, salda garša, to var ēst svaigu, sagrieztu šķēlītēs, vai arī pievienot salātiem. Tas ir arī garšīgs ceptā vai sautētā veidā. To var sakapāt un gatavot kopā ar gaļu vai zivi.

Bērniem

Kolrābis ir dārzenis, kurā ir daudz minerālvielu un vitamīnu, tam ir laba garša, tas neizsauc alerģiju, tāpēc kolrābi iesaka izmantot mazuļu uzturā.