Informācija pa tālruni: +370 61170170

Mung pupiņas

Mung pupiņas

Mung pupiņas

Viengadīgs pākšaugs, kuru audzē, lai iegūtu sēklas un asnus.

100g diedzēto mung pupiņu  - 14 kcal

Tās satur daudz C un B vitamīnus, E vitamīnu, dzelzi un kāliju.

Atjauno enerģiju

Kad fiziskas pārpūles gadījumos izjūtat nespēku (piemēram, pavasara drudža laikā), tad lielisku daudzveidību uzturā ievieš diedzēti pākšaugi, kas veicina barības vielu uzsūkšanos organismā.

Ēdot labi asimilējas

Sēklās esošās olbaltumvielas, tauki un ciete labi asimilējas organismā .

Modernie asni

Mung pupiņu asnus Ķīnā audzē jau 3000 gadu. Kaltētās pupiņas ir daudzu ēdienu sastāvdaļa un tās izmanto, lai pagatavotu ķīniešu stikla nūdeles. Pupiņu asnu labvēlīgā iedarbība uz organismu Āzijā bija zināma jau tūkstošiem gadu. Asnu izmantošana kļuva  par modes kliedzienu 20. gadsimta septiņdesmitajos gados, kad Eiropā tā ieviesās no ASV. Ķīniešu medicīnā mung pupiņu asni tiek pievienoti zāļu maisījumiem paaugstināta asinsspiediena regulēšanai. Tie kalpo arī kā pretindes sastāvdaļa dažos saindēšanās gadījumos. Mūsdienās lielākās asnu ražotājvalstis ir Ķīna, Indija un ASV, kur tos patērē visvairāk.

Vērts pamēģināt

Diedzētas mung pupiņas ir lielisks papildinājums salātiem, dārzeņu ēdieniem un  zupām. Klasiskajā ķīniešu virtuvē diedzētās pupiņas viegli apcep kopā ar ķiplokiem, zaļajiem lociņiem un ingveru, pasniedz ar  sālītu vai žāvētu zivi.

Asni, kas pasniegti ar gaumi

Ķīniešu virtuvē, pasniedzot ēdienus ar mung asniem smalkākos galdos, katra asna galiņu nokniebj.

PRODUKTI AR ŠO DĀRZEŅI