Informācija pa tālruni: +370 61170170

Puravi

Puravi

Puravi

Ķiplokam līdzīgs augs,  kuru audzēja jau Senajā Ēģiptē, Grieķijā un Romā.

100g puravu – 47 kcal

Puravi satur karotīnu, fosforu, kalciju un vitamīnus A, E, B1, B2, C.

Reimatismam un citām kaitēm

Puravus lieto, lai ārstētu reimatismu, tiem ir urīndzenoša iedarbība, tie veicina piena sekrēciju. Puraviem ir liela uzturvērtība, augsts minerālvielu saturs, tāpēc tos iesaka gremošanas problēmu gadījumos. Puraviem ir attīroša iedarbība, tos izmanto, lai cīnītos ar toksīniem. Puravos ir vērtīgas ēteriskās eļļas, tie noder arī saaukstēšanās gadījumos, stiprina organisma imūnspējas. Puravi  ir lieliski antiseptiskie līdzekļi.

Antīkajā pasaulē puravus ļoti cienīja

Puravi antīkajā pasaulē bija ļoti labi pazīstami, tos katru dienu ēda gan Nerons, gan Aristotelis, kuri apgalvoja, ka puravu lietošanas dēļ tiem ir tik spēcīgas un skaļas balsis.

Puravu diena

1. martā Velsā tiek atzīmēta Velsas patrona Svētā Dāvida  diena, kura simbols ir puravs. Puravs simbolizē arī velsiešu vīrišķību vēsturiskajā cīņā pret anglosakšiem, kad karavīri sēja puravus pie ieročiem, lai tie nestu veiksmi. Šajā dienā velsieši godā puravus, gatavojot no tā ēdienus un izmantojot puravu kā dekorāciju. Puravi lieliski garšo pie salātiem, zupām vai gaļas ēdieniem. Tos var blanšēt, sautēt vai vārīt.

Puravu atpazīstamība

Puravi ir ļoti iecienīti Holandē, kur ļaudis tos ēd katru dienu. Holandes nacionālajā ietilpst tur iecienītie sautētie puravi.

PRODUKTI AR ŠO DĀRZEŅI