Informācija pa tālruni: +370 61170170

Sojas pupiņas

Sojas pupiņas

Sojas pupiņas

Viengadīgais augs tiek audzēts, lai iegūtu sēklas un asnus.

100g sojas pupiņu –381 kcal

Sojas pupiņas ir lielisks olbaltumvielu avots, satur arī kāliju, magniju, fosforu, kalciju, dzelzi, vitamīnus E un B6.

Sirds ritms

Sojas ēšana labvēlīgi ietekmē sirds veselību. Ārsti iesaka ik dienu izlietot 25 gramu sojas olbaltumvielu. Diēta, kuras pamatā ir sojas olbaltumvielas (izslēdzot taukus), mazina sirds slimību risku.

Sarmatainā soja - ārkārtīgi vērtīga sievietēm

Sarmataino soju iesaka lietot sievietēm, jo tā satur fitoestrogēnus. No sojas gatavotu produktu lietošana mazina menopauzes simptomus, neradot blakus efektus. Pētījumi ar sievietēm, kuras pieder pie „sojas ēdāju” kultūras, pierādīja, ka pētītajā grupā bija mazāks risks saslimt ar krūts vēzi. Soja ietekmē holesterīna samazināšanos un kaulu masas pieaugumu it īpaši sievietēm.

Dārzenis - hameleons

Apbrīnojami, cik daudz produktu  var iegūt no sojas: 

  • sojas pienu;
  • sojas mērci;
  • tofu;
  • miso;
  • sojas nūdeles;
  • sojas eļļu;
  • sojas miltus.

Spiegs japāņu dārzā

Sojas dzimtene ir Āzija, kur to audzēja jau 3000 gadu pr. Kr. Sojas sēklas un to pielietojumu Eiropā 17. gadsimtā atklāja vācu zinātnieks un ceļotājs Engelberts Kemfers laikā, kad piedalījās Holandes Austrumindijas kampaņā. Politiski nekorekti avoti vēsta, ka  šis ārkārtīgi interesantais  zinātnieks ieguva īpaši slēptu informāciju par Japānu un viņu interesējošiem augu botāniskajiem paraugiem ar kukuļu palīdzību, pērkot informāciju un vienojoties ar viņa jauno kalpotāju.