Vai Jums ir nācies apstāties veikalā un padomāt, kāda ir atšķirība starp svaigiem un saldētiem dārzeņiem? Vairākas atšķirības ir redzamas uzreiz, taču galvenās no daudziem cilvēkiem slēpjas. Viens no šādiem noslēpumiem – Bonduelle saldētie dārzeņi satur vairāk vitamīnu nekā „svaigie”, bet garšas īpašības ir izteiktākas. Kāpēc?
Šajā gadījumā Bonduelle dārzeņu sagatavošana aizņem stundas, savukārt svaigie dārzeņi uz veikalu ceļo dienas vai pat nedēļas.
Nav runa tikai par ātrumu, bet arī par kvalitāti un tehnoloģijām. Lai dārzeņi ilgi glabātos, vislabāk ir tos sasaldēt (mājās) un dziļi sasaldēt (rūpnieciski). Abas šīs metodes aizsargā no dabiskās bojāšanās, novecošanas un tāpēc, ka pēc tam var gatavot pa daļām, arī no pārtikas izniekošanas.
Vairākas reizes lietojām vārdu „blanšēt”. Kāpēc saldējot ir svarīgi sagatavot augļus un dārzeņus? Blanšējot tiek iznīcināti nevēlamie fermenti, ko dārzeņi dabīgi satur. Šie fermenti atbild par novecošanu, kuras dēļ tiek zaudēti vitamīni. Saldējot mājās, blanšēt var ūdenī, bet Bonduelle blanšē tvaikos.