Informācija pa tālruni: +370 61170170

Cūkgaļa saldsskābā mērcē ar kukurūzu, sarkanajām pupiņām un kvinoja


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 365 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.
Pagatavošanas metode

1. Cūkgaļu nomazgājiet, nosusiniet papīra dvielī un izdauziet ar gaļas āmuriņu no abām pusēm. Sagrieziet strēmelēs un apcepiet olīveļļā no abām pusēm un pārkaisiet sezama sēkliņas.
2. Novāriet kvinoja.
3. Sarkanajām pupiņām un kukurūzai nolejiet lieko šķidrumu.
4. Sakarsētā olīveļļā apcepiet pupiņas 3 minūtes, pievienojiet kukurūzu, kvinoja un apmaisiet. Uzlieciet vāku un karsējiet vēl 2 minūtes.
5. Pagatavojiet mērci: dziļā pannā, labāk vok pannā, samaisiet ābolu etiķi, sojas mērci un tomātu pastu. Lieciet uz uguns un karsējiet, pievienojot cukuru, 100 ml ūdens un salmiņos sagrieztu papriku. Pagaršojiet, ja mērce ir pārāk skāba, pievienojiet vēl cukuru. Sautējiet uz mazas uguns apmēram 10 minūtes. Paprikai ir jābūt nedaudz kraukšķīgai, bet mērcei salīdzinoši biezai.
6. Dziļā šķīvī kārtojiet pupiņu, kukurūzas un kvinoja piedevas, virsū lieciet cūkgaļu un pārlejiet ar saldskābo mērci.

Ieteikumi

Kad cepat kukurūzu, piesedziet pannu ar režģi, jo cepšanas procesa laikā tā var "šaudīties". 

Sastāvdaļas
Tvaicētas sarkanās pupiņas "Vapeur", 425 ml 1 kārba
Kukurūza, 425ml 1 kārba
Cūkgaļas fileja 400 g
Kvinoja 300 g
Olīveļļa 6 ēd.k.
Sezama sēklas 1/2 ēd.k.
Sojas mērce 8 ēd.k.
Ābolu etiķis 6 ēd.k.
Ūdens 100 ml
Cukurs 4 ēd.k.
Tomātu pasta 2 ēd.k.
Paprika sarkana 1/2 gab.
Sāls pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES