Informācija pa tālruni: +370 61170170

Kartupeļu klimpas ar tomātu mērci un pupiņām


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 165 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 80 min.
Pagatavošanas metode
  1. Vāriet kartupeļus, līdz tie ir gatavi. Samīciet biezenī, pievienojiet sāli, mannas putraimus un apmaisiet. Ļaujiet mīklai 'atpūsties' 20 minūtes.
  2. Sadaliet mīklu 4 daļās. No katras daļas veidojiet desiņas. Pirms tam neaizmirstiet darba virsmu pārkaisīt ar miltiem. Ar asu nazi sagrieziet desiņas klimpās (gnocchi), katrā klimpā ar dakšiņu iespiediet  rieviņas.
  3. Vāriet klimpas verdošā ūdenī, kam pievienots sāls. Kad klimpas uzpeld, tās ir gatavas.
  4. Tomātu mērcei sasmalciniet blenderī tomātus sava sulā. Sīpolu sagrieziet kubiņos un sakapājiet ķiploka daiviņu.
  5. Sakarsētā pannā apcepiet sīpolus, pievienojiet ķiplokus, tomātus, sāli, cukuru, smalki sakapātu baziliku, timiānu un lauru lapu. Karsējiet 10-15 minūtes, pēc tam izņemiet lauru lapu un sasmalciniet mērci blenderī. Pievienojiet nesasmalcinātas pupiņas un apmaisiet.
  6. Pievienojiet klimpām mērci un pasniedziet.
Ieteikumi

Šim ēdienam varat izmantot arī svaigus tomātus (ar mizu vai bez tās). 

Sastāvdaļas
Kartupeļi 4 gab.
Tvaicētas baltās pupiņas "Vapeur", 425 ml 1/2 kārbas
Tomāti bez mizas sava sulā 1 karba
Ķiršu tomātiņi 5 gab.
Sīpols 1 gab.
Ķiploks 1 daiviņa
Baziliks 3 zariņi
Timiāns 1 zariņš
Lauru lapa 1 gab.
Kviešu milti 20 g
Mannas putraimi 100 g
Olīveļļa 2 ēd.k.
Cukurs pēc garšas
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES