Informācija pa tālruni: +370 61170170

Kartupeļu-puķkāpostu sacepums ar Provansas garšvielām un sezamu


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 130 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 60 min.
Pagatavošanas metode
  1. Atsaldējiet brokoļus un puķkāpostus.
  2. Uzvāriet kartupeļus un samīciet biezenī.
  3. Sacepiet sīpolus nelielā eļļas daudzumā. Pievienojiet sasmalcinātus puķkāpostus, brokoļus (vienu brokoļa ziedkopu atstājiet dekoram) un zaļumus. Pievienojiet sāli, piparus, ielejiet nedaudz ūdens, lai dārzeņi sautētos. Gatavojiet 15 minūtes, beigās pievienojiet tomātu pastu.
  4. Kartupeļu biezenim pievienojiet ēdamkaroti miltu, piparus un kariju.
  5. Cepamā formā kārtām lieciet kartupeļus, puķkāpostus ar brokoļiem, tad atkal kartupeļus. Dekorējiet ar brokoļu ziedkopu, pārkaisiet ar sezamu un Provansas garšvielām.
  6. Cepiet 30 minūtes līdz 180 °С sakarsētā cepeškrāsnī.  
Ieteikumi

Sagrieziet sacepumu lielos gabalos un pasniedziet kā piedevu pie gaļas vai zivs ēdieniem. 

Sastāvdaļas
Kartupeļi 6 gab.
Puķkāposti, 400g 1 iepakojums
Brokoļi, 400g 1/2 iepakojuma
Baltais sīpols 1 gab.
Tomātu pasta 1/2 ēd.k.
Karijs 1 tēj.k.
Kviešu milti 10 g
Sezama sēkliņas 2 ēd.k.
Maisījums "Provansas garšvielas" 1/2 tēj.k.
Dilles 3 zariņi
Pētersīļi 3 zariņi
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES