Informācija pa tālruni: +370 61170170

Polenta ar sparģeļiem, pupiņām un valriekstiem


  • Daudzums: 2 porcijas
  • Kalorijas: 150 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.
Pagatavošanas metode
  1. Sparģeļus un pupiņas vāriet verdošā ūdenī, kam ir pievienots sāls, 2-3 minūtes, nolejiet ūdeni un apžāvējiet dārzeņus. Pievienojiet sāli, piparus un eļļu. Rūpīgi apmaisiet.
  2. Novāriet polentu ūdenī, kam ir pievienots sāls, uz vidējas uguns apmēram 15 minūtes, nepārtraukti apmaisot. Precīzi ievērojiet pagatavošanas instrukciju uz iepakojuma.
  3. Sasildiet pannu un apcepiet novārītos sparģeļus un pupiņas, vienu reizi apmaisot. Pievienojiet sinepes, rīvētu pus citrona miziņu un gatavojiet vēl 5 minūtes.
  4. Valriekstus un ķiplokus sakapājiet.
  5. Šķīvī kārtojiet polentu, uz tās sparģeļus un pupiņas. Pārkaisiet ar kapātiem riekstiem, atlikušo rīvēto citrona miziņu un pētersīļiem.
Ieteikumi

Šim ēdienam lietojiet ātrās pagatavošnas kukurūzas putraimu putru. Lai tā sanāktu bieza un bez kunkuļiem, iemaisiet putru aukstā ūdenī un enerģiski izmaisiet. Putru jāmaisa ar koka karoti. Gatavu polentu izgāž no katla uz šķīvja kā pudiņu un sagriež ar mitru nazi. 

Sastāvdaļas
Sparģeļi 200 g
Zaļās pupiņas (veselas), 400g 1/2 iepakojuma
Polenta 100 g
Citrons 1 gab.
Pētersīļi 5 zariņi
Sinepes 1 ēd.k.
Ķiploks 1 daiviņa
Valrieksti 70 g
Olīveļļa 2 ēd.k.
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES