Informācija pa tālruni: +370 61170170

  • Daudzums: 2 porcijas
  • Kalorijas: 122 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 50 min.
Pagatavošanas metode
  1. Atsaldējiet puķkāpostus.
  2. Visas garšvielas (kurkumu, papriku, koriandru, krustnagliņas, kardamonu) samaisiet, pievienojiet svaigi izspiestu citronu sulu un olīveļļu, rūpīgi apmaisiet.
  3. Sasmalciniet ķiplokus un ingveru un pievienojiet garšvielām.
  4. Puķkāpostus pārlejiet ar garšvielu maisījumu, uzlieciet vāku un marinējiet 30 minūtes.
  5. Iemaisiet puķkāpostos nevārītus kukurūzas putraimus (polentu), salieciet karstumizturīgos porciju trauciņos vai podiņos un cepiet līdz 170 °С  sakarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes.
  6. Uzlieciet podiņiem folijas loksni, samaziniet temperatūru līdz 150°C un gatavojiet vēl 20 minūtes.
  7. Sasmalciniet piparmētras lapiņas un samaisiet tās ar citrona sulu.
  8. Gatavam ēdienam pārlejiet pāri piparmētru mērci un pasniedziet.
Ieteikumi

Garšvielas, citrona sulu, olīveļļu, ingveru un ķiplokus var sasmalcināt lielā piestā vai virtuves kombainā.

Sastāvdaļas
Puķkāposti, 400g 1/2 iepakojuma
Brokoļi, 400g 1/2 iepakojuma
Ķiploks 3 daiviņas
Ingvers 100 g
Citrons 1 gab.
Piparmētras 10 zariņi
Kurkuma 2 tēj.k.
Malta paprika 2 tēj.k.
Malts koriandrs 2 tēj.k.
Kardamons 2 tēj.k.
Olīveļļa 3 ēd.k.
Polenta 40 g
Sāls pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES