Informācija pa tālruni: +370 61170170

Puķkāpostu un auzu pārslu kotletes ar ogu pesto


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 162 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 40 min.
Pagatavošanas metode
  1. Atsaldējiet puķkāpostus.
  2. Novāriet auzu pārslas ūdenī attiecībā 1:1, pievienojiet sāli. Kad pārslas ir gatavas, pievienojiet sojas mērci.
  3. Uz smalkas rīves sarīvējie sīpolu un ķiploku.
  4. Ar blenderi sasmalciniet puķkāpostus. Pievienojiet auzu pārslas, sarīvētos sīpolus un ķiplokus un ar blenderi sasmalciniet viendabīgā masā.
  5. Veidojiet kotletes, panējiet tās rīvmaizē vai miltos un apcepiet 4 ēdamkarotēs augu eļļas 10 minūtes.
  6. Pagatavojiet mērci: noņemiet plūmēm miziņu (lai būtu vienkāršāk, noblanšējiet plūmes). Sasmalciniet plūmes, upenes un riekstus blenderī. Pārlejiet mērces traukā, pievienojiet atlikušo eļļu, sasmalcinātus ķiplokus un čili piparu, balzamiko etiķi un sāli. Visu rūpīgi apmaisiet.
  7. Pasniedziet kotletes ar smalki sakapātu kinzu un ogu pesto. 
Ieteikumi

Šim ēdienam var lietot arī saldētas plūmes.

Sastāvdaļas
Auzu pārslas 150 g
Puķkāposti, 400g 1/2 iepakojuma
Sīpols 1 gab.
Sojas mērce 1 ēd.k.
Rīvmaize 4 ēd.k.
Augu eļļa 10 ēd.k.
Kinza 20 zariņi
Plūmes 200 g
Upenes 1 glāze
Grauzdēti zemesrieksti 50 g
Ceptas mandeles 50 g
Ķiploks 1 daiviņa
Balzamiko etiķis 3 ēd.k.
Čili pipars 1/2 gab.
Sāls pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES