Informācija pa tālruni: +370 61170170

Spageti ar brokoļiem, spinātiem un karamelizētām olīvām


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 150 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 40 min.
Pagatavošanas metode
  1. Brokoļus vāra verdošā ūdenī 5 minūtes. Izņemiet tos no ūdens ar putu karoti, ūdeni āra nelejiet. Atsaldējiet spinātus.
  2. Sīpolu smalki sagrieziet. Sakarsējiet pannā 2 ēdamkarotes olīveļļas, apcepiet sīpolus, pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus un maltos čili piparus. Gatavojiet vēl 2-3 minūtes.
  3. Pievienojiet sīpoliem brokoļus, 100 ml šķidruma, kurā vārījušies brokoļi, un sautējiet uz nelielas uguns, līdz brokoļi ir gatavi.
  4. Pievienojiet spinātus, smalki sakapātus pētersīļus un 3 ēdamkarotes olīveļļas. Pievienojiet sāli un apmaisiet. Pēc 1-2 minūtēm noņemiet no uguns.
  5. Olīvas sagrieziet lielos gabalos un apcepiet mazā pannā nelielā eļļas daudzumā, pievienojot cukuru, lai olīvas karamelizējas.
  6. Citā (sausā) pannā sakarsējiet ciedru riekstus.
  7. Spageti izvāriet viegli sālītā ūdenī, ūdeni nolejiet un ielieciet pastu brokoļu - spinātu mērcē. Apmaisiet.
  8. Pasniedzot ēdienu pārkaisiet ar riekstiem un olīvām.
Ieteikumi

Lai olīvam veidotos kraukšķīga un pikanta garoziņa, pirms cepšanas panējiet tās miltos vai cietē. Labāk izvēlēties Kalamata šķirnes olīvas, jo tās ir sulīgas un gaļīgas. 

Sastāvdaļas
Spageti 320 g
Brokoļi, 400g 1/2 iepakojuma
Sasmalcināti spināti, 450g 1/7 iepakojuma
Sīpols 1 gab.
Ciedru rieksti 50 g
Olīvas bez kauliņiem 1 kārba
Pētersīļi 3 zariņi
Ķiploks 2 daiviņas
Olīveļļa 6 ēd.k.
Cukurs 1 ēd.k.
Malti čili pipari 1 tēj.k.
Sāls pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES