1. >Receptes
  2. >Falafels ar lēcām

Falafels ar lēcām

Recepšu ideja tiem, kas nebaidās eksperimentēt un atklāt jaunas garšas.
Vidēji sarežģīta
4 cilvēkiem
60 minūtes
Sastāvdaļas
4 porcijām
300 g vārītu lēcu

1 burkāns

3 ēd. k. miltu

Eļļa cepšanai

1 ķiploka daiva

1/2 tējkarote kumīns

Sauja pētersīļu

Timiāns, lauru lapas
Sastāvdaļas 4 porcijām
300 g vārītu lēcu

1 burkāns

3 ēd. k. miltu

Eļļa cepšanai

1 ķiploka daiva

1/2 tējkarote kumīns

Sauja pētersīļu

Timiāns, lauru lapas
  1. Solis 1
    Notīriet un sagrieziet burkānu. Vāriet lēcas kopā ar šķipsniņu timiāna, lauru lapām un burkāniem, kamēr burkāni izvārījušies. Sāli pievienojiet beigās.
  2. Solis 2
    Blenderī lieciet ķiploku, sīpolu un pētersīļus. Tad pievienojiet lēcas ar burkāniem un visu labi sablendējiet.
  3. Solis 3
    Masai pievienojiet miltus un kumīnu. Samaisiet ar karotīti.
  4. Solis 4
    Ar mitrām rokām veidojiet no gaļas bumbiņas, ieziediet tās ar eļļu.
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Lēcu zupa

    Atklājiet jaunas garšas ar “Bonduelle” lēcu zupu! Ātri pagatavojamais un ļoti gardais ēdiens būs lieliski piemērots, lai pacienātu viesus, kuri ieradušies uz vakariņām, vai pārsteigtu mājiniekus. Kaut arī lēcu zupa bieži ir veģetāra, tā ir ļoti sātīga – lēcas satur ļoti daudz olbaltumvielu, tāpēc lieliski der gaļas vietā. Tiesa, jūs vienmēr varat pievienot ēdienam arī iecienītākās gaļas gabaliņus. Kā ātri pagatavot šo sātīgo zupu?

  • Spageti ar boloņas mērci no lēcām
  • Falafeli ar jogurta mērci