1. >Receptes
  2. >Ceptas sarkanās pupiņas ar rīsiem un ciedru riekstiem

Ceptas sarkanās pupiņas ar rīsiem un ciedru riekstiem

1 cilvēkiem
Sastāvdaļas
1 porcijai
Vārīti rīsi 120 g

Kalē kāposts 50 g

Grauzdētu sezama sēklu eļļa 3 g

Konservētas sarkanās pupiņas “Vapeur Bonduelle” 60 g

Ciedru rieksti 10 g

Sinepes 5 g

Medus 5 g

Baltvīna etiķis 5 g

Olīveļļa 30 g

Cukurs, sāls, pipari pēc garšas
Sastāvdaļas 1 porcijai
Vārīti rīsi 120 g

Kalē kāposts 50 g

Grauzdētu sezama sēklu eļļa 3 g

Konservētas sarkanās pupiņas “Vapeur Bonduelle” 60 g

Ciedru rieksti 10 g

Sinepes 5 g

Medus 5 g

Baltvīna etiķis 5 g

Olīveļļa 30 g

Cukurs, sāls, pipari pēc garšas
  1. Solis 1
    Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Kalē kāpostus liek katlā un vāra aptuveni 1 minūti.
  2. Solis 2
    Blakus noliek bļodu ar aukstu ūdeni un ledus gabaliņiem. Apvārītos kalē kāpostus liek ledusaukstajā ūdenī. Kad kāposti ir atdzisuši, tos pārliek uz virtuves papīra dvieļa un rūpīgi nosusina.
  3. Solis 3
    Nosusinātajiem kāpostiem pievieno grauzdētu sezama sēklu eļļu, nedaudz sāls, cukura, piparu un rūpīgi sajauc.
  4. Solis 4
    Pagatavo mērci, sablendējot sinepes, medu, baltvīna etiķi, olīveļļu, nedaudz sāls un piparu.
  5. Solis 5
    Ciedru riekstus apgrauzdē 1–2 minūtes sausā, karstā pannā, pastāvīgi maisot.
  6. Solis 6
    Pasilda rīsus un pupiņas.
  7. Solis 7
    Šķīvī liek siltus rīsus, kalē kāpostus, sasildītās sarkanās pupiņas, apslaka ar mērci un dekorē ar apgrauzdētajiem ciedru riekstiem.
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Taizemes sarkanais Red Thai karijs

    Pasaules virtuve kopā ar Bonduelle! Šoreiz virtuve aizvedīs Tevi uz Taizemi, kurā nogaršosi Red Thai kariju.

  • Makaroni ar pupiņām un dārzeņiem karijā

    Pupiņas un makaroni šķiet nesavienojami, taču šoreiz tie lieliski sader kopā! Uzticies Bonduelle, un...

  • Veģetārie tako