1. >Receptes
  2. >Spageti ar boloņas mērci no lēcām

Spageti ar boloņas mērci no lēcām

Vidēji sarežģīta
4 cilvēkiem
25 minūtes
Sastāvdaļas
4 porcijām
1 skārdene (310 g) “Bonduelle” lēcu

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

2 seleriju kāti

500 g ķiršu tomātu

2 ēd. k. olīveļļas

400 g spageti

1 liela skārdene tomātu biezeņa (140 g)

Parmezāna vai cits rīvēts siers
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 skārdene (310 g) “Bonduelle” lēcu

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

2 seleriju kāti

500 g ķiršu tomātu

2 ēd. k. olīveļļas

400 g spageti

1 liela skārdene tomātu biezeņa (140 g)

Parmezāna vai cits rīvēts siers
  1. Solis 1
    Sīki sagriež sīpolu. Smalki sakapā ķiploku. Seleriju kātus sagriež šķēlēs. Tomātus pārgriež uz pusēm.
  2. Solis 2
    Lielā pannā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolus, ķiplokus un selerijas (3 minūtes). Pievieno tomātus un cep 8 minūtes, līdz izdalās sula.
  3. Solis 3
    Izvāra spageti saskaņā ar norādēm uz iepakojuma (nepārvāriet). Noskalo un rūpīgi notecina lēcas.
  4. Solis 4
    Dārzeņiem pievieno tomātu biezeni. Pielej 150 ml ūdens un uzvāra. Samazina uguni, pievieno lēcas un vāra mērci uz nelielas uguns 5 minūtes.
  5. Solis 5
    Pievieno spageti. Sajauc spageti ar lēcu mērci. Pievieno sāli un piparus. Spageti kārto 4 šķīvjos, pasniedz ar sieru.
Gatavošanas ieteikums
Ja jums garšo asāki ēdieni, kopā ar dārzeņiem apcepiet 1 sīki sagrieztu aso papriku (bez sēklotnes). Variants ar gaļu. Izmantojiet 1 skārdeni (160 g) lēcu, un kopā ar dārzeņiem apcepiet 150 g maltas liellopu gaļas. Tomātus pievienojiet tikai pēc tam, ka maltā liellopu gaļa būs izcepusies. Vegāns variants. Pasniedziet spageti ar augu izcelsmes sieru.
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Falafels ar lēcām

    Recepšu ideja tiem, kas nebaidās eksperimentēt un atklāt jaunas garšas.

  • Lēcu zupa

    Atklājiet jaunas garšas ar “Bonduelle” lēcu zupu! Ātri pagatavojamais un ļoti gardais ēdiens būs lie...

  • Falafeli ar jogurta mērci