Informācija pa tālruni: +370 61170170

Kartupeļu rulete ar skābētiem kapostiem un sēnēm


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 126 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 90 min.
Pagatavošanas metode
  1. Vāriet kartupeļus ūdenī, kam pievienots sāls. Pagatavojiet biezeni, pievienojiet miltus, sāli, 100 ml ūdens un iejauciet mīklu. Ietiniet to pārtikas plēvē un novietojiet ledusskapī, kur paturiet to  30 minūtes.
  2. Smalki sagrieztu sīpolu apcepiet, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievienojiet uz rupjas rīves sarīvētu burkānu un cepiet, līdz tas ir pusgatavs.
  3. Šampinjoniem nolejiet lieko šķidrumu, apžāvējiet uz papīra dvieļa un cepiet līdz iztvaiko šķidrums. Pievienojiet nospiestus, skābētus kāpostus, apmaisiet un zem vāka sautējiet uz mazas uguns  20-25 minūtes. Periodiski apmaisiet. Ja ir nepieciešams, pievienojiet sāli un piparus.
  4. Uz pergamenta izrullējiet mīklu 30x40 cm laukumā. Gan mīklu, gan darba virsmu pirms gatavošanas apkaisiet ar miltiem.
  5. Izrullētai mīklai vienmērīgi pārklājiet pildījumu, nenosedzot 1 cm platas malas.
  6. Ar pergamenta palīdzību satiniet ruleti, aizspiediet malas un akurāti izveidojiet pakavu. Pārkaisiet ruleti ar sezama sēklām un cepiet 180-190°C sakarsētā cepeškrāsnī, līdz izveidojas zeltaina garoziņa (30-35 minūtes). 
Ieteikumi

Šim ēdienam lietojiet kartupeļus, kuriem ir daudz cietes. Rulete būs maiga un drupena. 

Sastāvdaļas
Kartupeļi 4 gab.
Kviešu milti 200 g
Marinēti šampinjoni "Traditional", 314ml 1 burka
Sīpoli 2 gab.
Skābēti kāposti 400 g
Burkāns 1 gab.
Sezama sēkliņas 1 ēd.k.
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES