Informācija pa tālruni: +370 61170170

Brokoļu un puķkāpostu zupa ar kukurūzas plāceņiem


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 89 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.
Pagatavošanas metode
  1. Sasaldētus brokoļus ievietojiet katklā kopā ar sagrieztiem cukini un selerijas kātu. Ūdeni katliņā ielejiet tā, lai tas pārsedz dārzeņus apmēram 1 cm augstumā,  pievienojiet sāli, piparus un vāriet, līdz dārzeņi ir gatavi.
  2. Citā kastrolī tieši tāpat novāriet puķkāpostus un sīpolus.
  3. Ar blenderi sasmalciniet atsevišķi katru zupu.
  4. Kāmēr vārās zupa, gatavos kukurūzas plāceņus sagrieziet trijstūros un cepiet sakarsētā cepeškrāsnī 180 °С temperatūrā 5 minūtes, līdz garoziņa kļūst kraukšķīga.
  5. Pasniegšana: sākumā ielejiet zaļo brokoļu zupu, tai pa virsu - balto puķkāpostu,  pārlejiet ar "diedziņu" olīveļļas, uzberiet nedaudz vidēja maluma sāls un  uz sausas pannas apceptas sezama sēkiņas. Pasniedziet ar kukurūzas plāceņiem. 
Ieteikumi

Lai puķkāposti saglabātu savu balto krāsu, katlā, kurā gatavosiet, tiem var pievienot citrona sulu vai citronskābi, tikai lūkojat, lai nav par daudz, citādi zaudēsiet puķkāposta garšu. Pietiekami būs 1/8 citrona sulas vai daži citronskābes kristāliņi. Tieši tāpat balinošu efektu nodrošina etiķis.

Sastāvdaļas
Puķkāposti, 400g 1 iepakojums
Brokoļi, 400g 1 iepakojums
Selerija 1 kāts
Sīpols 1 gab.
Ķiploks 1 daiviņa
Cukini 1 gab.
Melnās sezama sēkliņas 1/2 ēd.k.
Olīveļļa 3 ēd.k.
Kukurūzas plāceņi 2 gab.
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES