Informācija pa tālruni: +370 61170170

Pupiņu zupa ar papriku un kukurūzu


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 120 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 50 min.
Pagatavošanas metode
  1. Sīpolus un seleriju smalki sagrieziet, ķiplokus - palielos gabalos, bet piparus - kubiņos.
  2. Sakarsējiet pannā olīveļļu, uz nelielas uguns apcepiet tajā sīpolus, seleriju, papriku un ķiplokus, pievienojiet sāli, piparus un sautējiet, līdz dārzeņi ir mīksti. Pēc tam pievienojiet oregano un apmaisiet.
  3. Dārzeņiem pievienojiet pupiņas un uzsildiet. Pārlieciet visu katlā un pielejiet 700 ml ūdens. Ja ir nepieciešams, pievienojiet sāli. Lieciet vārīties uz mazas uguns.
  4. Kad ūdens ir karsts, bet vēl nav uzvārījies, ieberiet katlā kukurūzu un uzvāriet zupu. Pievienojiet lauru lapu un uz ļoti mazas uguns vāriet zupu vēl 15-20 minūtes.
  5. Beigās izņemiet lauru lapu un pasniedziet zupu ar sīki sakapātiem pētersīļiem.
Ieteikumi

Izvēlieties selerijas kātus, kas ir videja lieluma, resnuma un stingrības. Labākie kāti ir mīksti un viegli lūstoši. Katiem ar biezu mizu ir mazāk vitamīnu un minerālvielu. Raugiet, lai buntītei vēl nav izveidojies ziedkātiņš - tad kāti būs rūgteni un rupjākas konsistences. 

Sastāvdaļas
Tvaicētas baltās pupiņas "Vapeur", 425 ml 1 kārba
Kukurūza, 425ml 1/2 kārbas
Paprikas 2 gab.
Selerija 1 kāts
Ķiploks 2 daiviņas
Pētersīļi 3 zariņi
Lauru lapas 2 gab.
Kaltēts oregano 1 tēj.k.
Olīveļļa 3 ēd.k.
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES