Informācija pa tālruni: +370 61170170

Spinātu biezzupa ar mandelēm, muskatriekstu un citrona miziņu


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 220 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 60 min.
Pagatavošanas metode
  1. Burkānus, kartupeļus, sīpolus, selerijas notīriet un sagriežiet vienāda izmēra gabaliņos. Pievienojiet sāli, piparus, muskatriekstu, pārlejiet ar ūdeni un vāriet.
  2. Tomātus applaucējiet ar verdošu ūdeni, noņemiet mizu, sagriežiet un pievienojiet zupai. Vāriet, līdz kartupeļi ir gatavi. Ja buljona ir pārāk daudz, mazliet to nolejiet, bet arī nelejiet pārāk daudz, jo zupa sabiezēs.
  3. Apgrauzdējiet mandeles uz pannas vai cepeškrāsnī un samaliet tās miltos.
  4. Atkausējiet spinātus, nospiediet lieko šķidrumu, pievienojiet zupai un vāriet vēl 5 minūtes.
  5. Ar belnderi sasmalciniet darzeņus kopa ar buljonu viendabīgā masā. Pievienojiet mandeļu miltus un citrona miziņu. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl nedaudz muskatrieksta, sāli un piparus pēc garšas. Samaisiet visu un vāriet vēl 5 minūtes.
  6. Pasniedziet, dekorētus ar sīpolu gredzeniem, citrona miziņu un mandeļu riekstu gabaliņiem.
Ieteikumi

Lai mandeļu milti nebūtu rūgteni, noņemiet mandelēm miziņas. To ir viegli izdarīt: aplejiet mandeles ar verdošu ūdeni, paturiet 10 minūtes (miziņa paliks mīkstāka, un to būs vienkāršāk noņemt). Samalt mandeles var ar blenderi vai kafijas dzirnaviņām. Tikai nemaliet pārāk ilgi, jo naži sakarsīs un tas var izprovocēt mandeļu eļļas izdalīšanos. 

Sastāvdaļas
Sasmalcināti spināti, 450g 1/2 iepakojms
Kartupeļi 4 gab.
Burkāni 2 gab.
Sīpols 1 gab.
Tomāti 2 gab.
Selerija 2 kāti
Citrons 1 gab.
Mandeles 100 g
Muskatrieksts 50 g
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES