Informācija pa tālruni: +370 61170170

Cukurzirņi

Cukurzirņi

Cukurzirņi

Cukurzirņi ir zirņu pasuga, kas ēdami kopā ar pāksti, nenobrieduši.

100g cukurzirņu - 42 kcal

Satur olbaltumvielas, šķiedrvielas, vitamīnus C un B, vitamīnu E, kāliju, fosforu, magniju un kalciju.

Veselīgais cukurs

Cukurzirņi apgādā organismu ar tam nepieciešamo enerģiju, vienlaikus nepalielinot cukura līmeni asinīs.

Sacenšas ar spinātiem…

Āzijas virtuvē izmanto arī cukurzirņu lapas, kas tiek sagatavotas līdzīgi kā spināti.

Zaļās uzkodas

Iesākumā zirņus audzēja, lai iegūtu kaltētās sēklas. 16. gadsimtā maigos, gurkšķīgos zirņus sāka audzēt Holandē, kur tos ēda ar visām pākstīm. Tie ir lielisks papildinājums risoto, labi sader ar gaļas ēdieniem un jūras veltēm.

Panākumu noslēpums

Šī pasuga atrada ceļu tālāk uz Āziju, kur to ļoti iecienīja. Mūsdienās cukurzirņi sastāda ievērojamu Āzijas virtuves daļu. Cukurzirņi ir lieliska garšas piedeva šī reģiona virtuvēs, piemēram, pie austerēm vai sojas mērces, sezama sēklām vai ingvera. Tie labi sader ar rīsu un saldskābajām mērcēm. Šo gurkšķīgo zirņu ietekmi uz Ķīnas, Japānas vai Korejas ekonomiskajiem panākumiem ticami pētījumi nav vēl apstiprinājuši.