Kāršu pupiņu

Kāršu pupiņu
Kāršu pupiņas var būt gan zaļas, gan dzeltenas, bet šīs ir ļoti radniecīgas sugas. To garša un uzturvērtība ir ļoti līdzīga.
100g kāršu pupiņu - 24 kcal
Tās satur folijskābi, minerālvielas, šķiedrvielas, cinku, kāliju, provitamīnu A, vitamīnus C un E.
Ideālam augumam
Dzeltenās un zaļās kāršu pupiņas tiek audzētas, lai uzturā izmantotu jaunās, ēdamās pākstis, kas ir diētiskās virtuves svarīga sastāvdaļa. Kāršu pupiņās nav tik daudz olbaltumvielu kā citās pupiņu šķirnēs, bet tās satur vairāk vitamīnu. To sastāvā ir mazāk šķiedrvielu nekā izkaltētās pupiņās, tajās nav daudz kaloriju un tās viegli sagremot. Ēdīsim kāršu pupiņas, un mūsu augums kļūs tikpat šmaugs kā šīs pupiņas!
Izstaro skaistumu
Kāršu pupiņas sadur ievērojamu daudzumu C vitamīna, provitamīnu A, B grupas vitamīnus, E vitamīnu, folijskābi, minerālvielas un diētiskās šķiedrvielas.
Vitamīni C, A, E un cinks veiksmīgi cīnās ar brīvajiem radikāļiem, tāpēc āda izskatīsies veselīga un jaunavīga.
Veselīga sirds
Šķiedrvielu, folijskābes, magnija un kālija apvienojums kāršu pupiņās samazina sirdslēkmju risku.
Sviesta pupiņas
Dzeltenās kāršu pupiņas francūži sauc arī par sviesta pupiņām, acīmredzot to krāsas dēļ un tāpēc, ka tās mutē gluži vai kūst.
Gluži citādas
Vēl jo vairāk, to pagatavošanas veids (gatavo veselas pākstis) atšķir tās no citām pupiņu šķirnēm.
Jaunas un maigas
Iesākumā ēda tikai sēklas. Jauno pupiņu pākstis sāka baudīt tikai itālieši (17. gadsimtā), kad tie plūca jaunās pākstis, ielūkojoties dārzeņu lauciņā ik dienas, lai pākstis nepārgatavotos. Ar laiku dārznieki sāka audzēt daudzveidīgas, maigu pākšu pupiņas, tā sauktās „franču pupiņas“.