Informācija pa tālruni: +370 61170170

Mung diedzētas pupiņas

Mung diedzētas pupiņas

Mung diedzētas pupiņas

Viengadīgs pākšaugs, kuru audzē, lai iegūtu sēklas un asnus.

100g diedzēto „mung” pupiņu  - 14 kcal

Tās satur daudz C un B vitamīna, vitamīnu E, dzelzi un kāliju.

Atjauno enerģiju

Kad fiziskas pārpūles gadījumos izjūtat nespēku, piemēram, pavasara drudža gadījumā, tad lielisku daudzveidību uzturā ievieš diedzēti pākšaugi, kas veicina barības vielu uzsūkšanos organismā.

Ēdot, labi asimilējas

Sēklās esošās olbaltumvielas, tauki un ciete organismā tiek labi asimilēta.

Modernie asni

„Mung” pupiņu asnus Ķīnā audzē jau 3000 gadu. Kaltētās pupiņas ir daudzu ēdienu sastāvdaļa un tās izmanto, lai pagatavotu ķīniešu „stikla” nūdeles. Pupiņu asnu labvēlīgā iedarbība uz organismu Āzijā bija zināma jau tūkstošiem gadu. Asnu izmantošana kļuva  par modes kliedzienu 20. gadsimta septiņdesmitajos gados, kad Eiropā tā ieviesās no ASV. Ķīniešu medicīnā „mung” pupiņu asni tiek pievienoti zāļu maisījumiem paaugstināta asinsspiediena regulēšanai. Tie kalpo arī kā pretindes sastāvdaļa dažos saindēšanās gadījumos. Mūsdienās lielākās asnu ražotājvalstis ir Ķīna, Indija un ASV, kur tos patērē visvairāk.

Vērts pamēģināt

Diedzētas „mung” pupiņas ir lielisks papildinājums salātiem, dārzeņu ēdieniem un  zupām. Klasiskajā ķīniešu virtuvē diedzētās pupiņas viegli apcep kopā ar ķiplokiem, zaļajiem lociņiem un ingveru, pasniedz ar  sālītu vai žāvētu zivi.

Asni, pasniegti ar gaumi

Ķīniešu virtuvē, ja gatavo ēdienus ar asniem pasniegšanai smalkākos galdos, asnu galiņus nokniebj.