Informācija pa tālruni: +370 61170170

Sparģeļi

Sparģeļi

Sparģeļi

Daudzgadīgo augu kultivē jauno, ēdamo dzinumu iegūšanai.

100g sparģeļa – 23 kcal

Sparģeļi satur ļoti daudz A un C vitamīna, kā arī vērtīgus mikroelementus - dzelzi, kāliju, cinku un lielu daudzumu šķiedrvielu.

Lai saglabātu jaunību

Labi zināms, ka zaļajā sparģelī ir daudz antioksidantu, kuri aizkavē pāragru novecošanos. Šī iemesla dēļ sparģeļi ir Holivudas skaistuļu iecienītākais ēdiens. Sparģelis ir viegli sagremojams dārzenis, tajā maz kaloriju. Satur folijskābi, kas palīdz cīnīties ar iedzimtiem defektiem, nogurumu un sirds slimībām.

Misija: izsūknēt

Sparģelis ir dabisks urīndzenošs līdzeklis, kas palīdz ārstēt urīntrakta infekcijas un iekaisumus. To var izmantot arī urīna aiztures ārstēšanai.

Sparģelis tiek pasniegts galdā...

Līdz pat mūsdienām sparģeļu ēdienus uzskata par sevišķu greznību. Tie atrodami ne vien Vidusjūras piekrastes zemju virtuvē, bet arī Eiropas ziemeļos, Āzijā un Amerikā. Sparģeļus ēd  vārītus, pasniedz karstus vai aukstus.

“Trīskrāsaini“

Var nopirkt zaļus, viegli purpursārtus vai baltus sparģeļus. Tie ir šī auga versijas, kas audzētas dažādas gaismas apstākļos. Zaļie sparģeļi aug pilnā saulesgaismā, baltie -  dobēs, kur gaisma tiem nepiekļūst, purpursārtajiem sparģeļiem ir ļauts nedaudz izlīst no zemes.

Garšas bagātība

Sparģeļa dzimtene ir Vidusjūras piekrastes zemes. Senie ēģiptieši un grieķi ēda savvaļā augušos sparģeļus, turpretī romieši sāka tos jau kultivēt. Sparģeli uzskatīja par afrodīziju un ārstniecības augu. Vēlākajos laikos augs netika pieminēts, līdz Renesanses laikā sparģeļu kultivēšana piedzīvoja atdzimšanu. Sparģelis kļuva par Luija XIV iecienītāko ēdienu. Līdz 19. gadsimtam sparģeļus varēja atrast tikai uz bagātnieku galdiem.

PRODUKTI AR ŠO DĀRZEŅI

RECEPTES AR ŠO DĀRZEŅI