Informācija pa tālruni: +370 61170170

Sagatavošanas metodi

Zivi sadala daļās, aprasina ar citronu sulu, apkaisa ar sāli un pipariem. Tvaicē. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar vīnu un sviestu. Pēc garšas pievieno garšvielas. Karstā eļļā apbrūnina putru, pielej buljonu un vāra uz lēnas uguns, kamēr putra absorbē buljonu. Eļļā apcep mazos kubiņos sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Pievieno atkausētus spinātus, vāra un sajauc ar griķu putru. Pievieno olu dzeltenumus, sāli, piparus un muskatriekstu. Izveido klimpas, apkaisa ar sieru un cep. Pasniedz, tvaicētu lasi liekot uz šķīvja un pārlejot ar mērci. Ceptas klimpas novieto blakus zivij. Dekorē ar svaigiem garšaugiem.

Sastāvdaļas
Spināti „Tūkstoš lapu” (2,5 kg) 200 g
Laša fileja 800 g
Griķu putra 150 g
Sviests 170 g
Olu dzeltenumi 4 gab.
Sīpoli 20 g
Muskatrieksts pēc garšas
Sarīvēts siers Gouda 120 g
Eļļa cepšanai
Dārzeņu buljons aptuv. 400 ml
Sauss baltvīns 20 ml
Citronu sula pēc garšas
Sāls un baltie pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES