Informācija pa tālruni: +370 61170170

Sagatavošanas metodi

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250° C. Traukā ieliek šampinjonus un apslaka ar citronu sulu. Katliņā izkausē sviestu, pievieno spinātus un īsu brīdi vāra. Apkaisa ar sāli un pipariem un visbeidzot nolej ūdeni. Uz pannas izkausē sviestu, apcep šalotes sīpolus, pievieno šķiņķi, šampinjonus un cep vēl pāris minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, pievieno 2 ēdamkarotes konjaka un uz īsu brīdi aizdedzina. Mērces pagatavošana: katliņā izkausē sviestu, lēnām pievieno miltus, līdz iegūst viendabīgu mērci. Nepārtraukti maisot pievieno pienu, muskatriekstu, sāli un piparus. Sajauc, lai iegūtu viendabīgu mērci, visbeidzot pievieno saldo krējumu. Ieziež karstumizturīgu trauku, pārliek tajā spinātus, pārlej ar mērci, sarīvē sieru un ievieto cepeškrāsnī (izmanto grila funkciju). Cep dažas minūtes.

Sastāvdaļas
Spinātu lapas (2,5 kg) 800 g
Marinēti šampinjoni (0,75 kg) 500 g
Smalki sagriezti šalotes sīpoli 2 gab.
Parmas šķiņķis 4 šķēles
Citrona sula 1/2 gab.
Sviests 100 g
Konjaks 2 ēdamkarotes
Sāls pēc garšas
Svaigi malti pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES