Informācija pa tālruni: +370 61170170

Sagatavošanas metodi

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180° C temperatūrai. Šalotes sīpolus un izspiestus ķiplokus apcep divās ēdamkarotēs viegli sakarsas olīveļļas. Šampinjoniem noleg marinādi, pievieno sīpoliem un ķiplokiem, palielina cepšanas temperatūru un pielej šeriju. Vāra uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes. Pievieno sasmalcinātu timiānu un atstāj visu uz uguns, līdz šķidrums ir iztvaikojis. Pievieno sāli un piparus. No 8 maizes šķēlēm izgriež apaļas formas šķēlītes, apsmērē tās ar maskarpones sieru un uzliek uz tām šampinjonus. Atlikušo maizes šķēli sajauc viendabīgā masā ar mandelēm, ķiploku galviņu, diviem pētersīļu zariņiem un nedaudz olīveļļas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Maisījums apbrūnina uz uzsildītas pannas nelielā temperatūrā. Tapas sakārto uz šķīvja un 5 minūtes patur cepeškrāsnī. Pirms izņemšanas apkaisa ar apgrauzdētām mandelēm.

Sastāvdaļas
Sagriezti šampinjoni savā sulā (1,6 kg) 400 g
Olīveļļa 3 ēdamkarotes
Šalotes sīpoli, smalki sagriezta 2 gab.
Ķiploki, izspiesti caur spiedi 2 daiviņas
Sausais šerijs maza glāzīte
Svaigs timiāns 1 zariņš
Maize 9 šķēles
Maskarpones siers 125 g
Attīrītas mandeles 4 ēdamkarotes
Ķiploki 1 galviņa
Pētersīļi, smalki sagriezti 1 buntīte
Sāls un pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES