1. >Blog
  2. >Salāti ar ceptu ķirbi un lēcām

Sastāvdaļas:

  • 800 g “Bonduelle” konservēto lēcu
  • 400 g ķirbja
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 sarkanais sīpols
  • 100 g rukolas
  • 3 timiāna zariņi
  • 2 ēd. k medus
  • 1/4 tējk. malta ingvera
  • 1/4 tējk. maltu smaržīgo piparu
  • 1/4 tējk. malta kanēļa
  • Sāls
  • 100 ml olīveļļas
  • 50 ml sarkanvīna etiķa
  • 100 g valriekstu

Ķirbi nomizo un sagriež vēlamā izmēra šķēlēs. Pēc tam bļodā sajauc kanēli, sāli, piparus, ingveru, ķiploku un olīveļļu. Ķirbja šķēles apviļā maisījumā. Sakarsē pannu. Pannā liek ķirbja šķēles un apcep 3–5 minūtes uz vidējas uguns, līdz tās kļūst zeltainas. Nomizo sīpolus un sagriež šķēlēs. Atsevišķā traukā pagatavo mērci: sajauc kopā medu istabas temperatūrā, etiķi, olīveļļu, timiānu un sāli, līdz tiek iegūta viendabīga masa. Bļodā sajauc rukolu, konservētās lēcas, ceptos ķirbjus, sīpolus un valriekstus. Pārlej ar mērci.