1. >Receptes
  2. >Veģetārs ziedkāpostu rīsu plovs ar citroniem un pētersīļiem

Veģetārs ziedkāpostu rīsu plovs ar citroniem un pētersīļiem

Vidēji sarežģīta
2 cilvēkiem
Sastāvdaļas
2 porcijām
400 g “Bonduelle” saldētu ziedkāpostu rīsu

80 ml dārzeņu buljona

1 g svaiga timiāna

20 g eļļas

20 g sviesta

50 g sīpolu

Puse citrona

5 g pētersīļu

Cukurs, sāls, pipari pēc garšas
Sastāvdaļas 2 porcijām
400 g “Bonduelle” saldētu ziedkāpostu rīsu

80 ml dārzeņu buljona

1 g svaiga timiāna

20 g eļļas

20 g sviesta

50 g sīpolu

Puse citrona

5 g pētersīļu

Cukurs, sāls, pipari pēc garšas
  1. Solis 1
    Ziedkāpostu rīsus liek ledusskapī uz nakti un atlaidina; nosusina. Sīpolus nomizo, noskalo un sagriež nelielos kubiņos, aptuveni 4–5 mm. Noskalo pētersīļus. Pētersīļu lapas atdala no kātiem un smalki sakapā ar nazi.
  2. Solis 2
    Uz plīts liek katlu, ielej tajā eļļu un apcep sīpolus un timiānu. Cep 2–3 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot. Pievieno nedaudz cukura, sāls un piparu, taču nepārspīlē.
  3. Solis 3
    Apceptajiem sīpoliem pievieno nosusinātos ziedkāpostu rīsus un rūpīgi apcep. Cep aptuveni 3–4 minūtes, uz lielākas uguns, pastāvīgi apmaisot.
  4. Solis 4
    Dārzeņu buljonam ir jābūt siltam, lai pievienojot tas neatdzesētu katlā jau esošās karstās sastāvdaļas. Pielej dārzeņu buljonu un uzvāra. Kad buljons ir uzvārījies, pavāra aptuveni 5–6 minūtes, līdz buljons ir iztvaikojis.
  5. Solis 5
    Kad buljons ir iztvaikojis, pierīvē citrona miziņu no puses citrona (sulu nespiediet), pievieno pusi sakapāto pētersīļu, sviestu, rūpīgi sajauc un nogaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus, nedaudz cukura.
  6. Solis 6
    Pasniedz bļodā, apkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem, dekorē ar citrona daiviņu.
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts