Informācija pa tālruni: +370 61170170

Puķkāpostu un pupiņu biezzupa ar kartupeļu čipsiem


  • Daudzums: 4 porcijas
  • Kalorijas: 160 kcal
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.
Pagatavošanas metode
  1. Katlā sasildiet 3 ēdamkarotes olīveļļas, apcepiet sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus.
  2. Sīpoliem un ķiplokiem pievienojiet puķkāpostus un turpiniet gatavot 2-3 minūtes.
  3. Nolejiet lieko šķidrumu no pupiņām, 3 ēdamkarotes atlieciet malā, bet pārējās pievienojiet dārzeņiem.
  4. Pielejiet 800 ml ūdens un uzlieciet katlam vāku. Kad ūdens sāk vārīties, pievienojiet sāli un piparus. Turpiniet vārīt uz nelielas uguns vēl  10-15 minūtes, līdz puķkāposti ir mīksti.
  5. Kamēr vārās zupa, pagatavojiet kartupeļu čipsus: karstā eļļā apcepiet plāni sagrieztas kartupeļu ripiņas. Gatavus čipsus novietojiet uz papīra dvielīša, lai notek lielie tauki.
  6. Sasmalciniet blenderī zupu. Salejiet šķīvjos, pievienojiet atliktās veselās pupiņas un dekorējiet ar kartupeļu čipsiem un sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.
Ieteikumi

Kartupeļu čipsus var pagatavot arī mikroviļņu krāsnī - uz pergamenta vienā kārtā salieciet kartupeļu ripiņas, aprasiniet ar eļļu un gatavojiet maksimālajā jaudā 4-6 minūtes. 

Sastāvdaļas
Puķkāposti, 400g 2 iepakojumi
Tvaicētas baltās pupiņas 1 kārba
Sīpols 1 gab.
Kartupelis 1 gab.
Ķiploks 2 daiviņas
Olīveļļa 7 ēd.k.
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
DRUKĀT
SAGLABĀT
SŪTĪT PA E-PASTU
DALĪTIES