Kas ir Luisa Bonduelles fonds?

Tā ir daudzu iniciatīvas bagātu un brīnišķīgu cilvēku ideja, kas uzsākta ar vienu mērķi – rīkoties, lai mainītos attieksme pret ēdienu. Piemēram, pēdējos 11 gadus katru gadu notiek Luisa Bonduelles konference, kuras mērķis ir izvērtēt progresu attieksmē pret ēdiena patēriņu. Šogad konference notika „Unesco”, un tās tēma bija „Pilsēta un lauksaimniecība: saskaņojamas lietas vai pretmeti?” Uzstājās un pieredzē par šo tēmu dalījās daudzi eksperti, tādi kā Antuāns Jākobsons (Antoine Jacobsohn) („Potager du Roi“ vadītājs Versaļā), Floenss Kvaliērs (Florent Quallier) (vēsturnieks), Kristīne Oubrī (Christine Aubry) (agronome), Žoels Zasks (Joelle Zask) (filozofs), Nikola Dermona (Nicole Darmon) (dietoloģe) un Džūlija Le Galla (Julie Le Gall) (ģeogrāfe). Pasākuma laikā ar Luisa Bonduelles atklājumu balvu tika apbalvots Andrī Palaress (Andrea Pallares), Kolumbijas students, kas veicis zinātnisku pētījumu par pākšaugu cietes gremošanu.

Luisa Bonduelles fonds dalās arī ar informāciju – tā tīmekļa vietne ir zelta dzīsla! Tur atrodami padomi, jaunumi, informācija no visas pasaules, lai labāk saprastu dārzeņus un uzlabotu savus ikdienas ēdienus.