1. >Receptes
  2. >Vasarīgi salāti ar liellopu gaļas strēmelēm un sarkanajām pupiņām

Vasarīgi salāti ar liellopu gaļas strēmelēm un sarkanajām pupiņām

Kad vasaras dienas lutina ar saules stariem, bet laikapstākļi tā vien aicina baudīt vieglu un svaigu ēdienu, vasarīgi salāti ar liellopu gaļas strēmelēm un sarkanajām pupiņām būs ideāli sabalansēta izvēle. Šajā receptē ir apvienotas sulīgas, ideāli izceptas liellopu gaļas strēmeles, kraukšķīgi dārzeņi un sātīgās sarkanās pupiņas, radot ēdienu, kas ir gan sātīgs, gan ar bagātīgu garšu. Svaigā lapu salātu garša tiek pieskaņota maigi pikantajai mērcei, kas izceļ liellopu gaļas garšu un papildina pupiņu tekstūru, radot patīkamu garšas harmoniju katrā kumosā. Šie vasarīgie salāti ar liellopu gaļas strēmelēm un sarkanajām pupiņām būs lieliska izvēle gan vieglām pusdienām, gan vakariņām, kad gribas kaut ko svaigu, gardu un sātīgu.
Viegla
2 cilvēkiem
30 minūtes
Sastāvdaļas
2 porcijām
150 g liellopu šķiņķa steika

80 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

80 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”

50 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle

60 g pelējuma siera

100 g ķiršu tomātu

60 g salātu

olīveļļa

sāls, malti melnie pipari

balzamiko krēms

laima sula

Dekorēšanai: koriandrs
Sastāvdaļas 2 porcijām
150 g liellopu šķiņķa steika

80 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

80 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”

50 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle

60 g pelējuma siera

100 g ķiršu tomātu

60 g salātu

olīveļļa

sāls, malti melnie pipari

balzamiko krēms

laima sula

Dekorēšanai: koriandrs
  1. Solis 1
    Liellopu gaļu istabas temperatūrā liek stipri sakarsētā pannā un cep eļļā uz lielas uguns 8–9 minūtes, ik pēc minūtes apgrozot. Izceptajai gaļai uzkaisa sāli un piparus, ļauj atpūsties istabas temperatūrā 5–7 minūtes. Pēc tam sagriež plānās strēmelēs.
  2. Solis 2
    Servēšanas šķīvī kārto salātus, ķiršu tomātus, kukurūzu, tvaicētas sarkanās pupiņas un sarkanās pupiņas čili mērcē. Pelējuma sieru sasmalcina un uzber salātiem. Virsū kārto liellopu gaļas strēmeles, salātiem uzsaka olīveļļu, balzamiko krēmu un laima sulu. Dekorē ar koriandra lapiņām. Lūk, tas arī viss – salāti ar liellopu gaļas strēmelēm un sarkanajām pupiņām ir gatavi. Atliek vien nogaršot un izbaudīt!
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļ...

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti ...

  • Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupi...

    Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāt...

  • Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīp...

    Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm...