Kesadilja ar brokoļiem un kukurūzu meksikāņu gaumē
● 80 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
● 80 g fermentēta siera
● 40 g Čedaras siera
● 100 g svaiga brokoļa ziedkopu
● 50 g sviesta
Mērcei:
● 100 g majonēzes
● 30 g “Chipotle” pastas
● 5 g ķiploku
● 30 g laima sulas
● 80 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
● 80 g fermentēta siera
● 40 g Čedaras siera
● 100 g svaiga brokoļa ziedkopu
● 50 g sviesta
Mērcei:
● 100 g majonēzes
● 30 g “Chipotle” pastas
● 5 g ķiploku
● 30 g laima sulas
- Solis 1Brokoļa ziedkopas nedaudz sasmalcina un viegli, 2–3 minūtes, apcep sausā pannā, lai tās nedaudz apbrūnē.
- Solis 2Majonēzi sajauc ar “Chipotle” pastu, sasmalcinātu ķiploku, laima sulu. Šo mērci ziež uz tortiljas
- Solis 3Virsū liek fermentēto un Čederas sieru, brokoļus un konservēto kukurūzu. Virsū uzkaisa nedaudz fermentētā siera, liek otru tortiljas plāksni, nedaudz piespiež, lai tortilja “salīmētos” ar pildījumu.
- Solis 4Tortilju cep pannā izkausētā sviestā no abām pusēm, līdz tā apbrūnē un siers izkūst.
- Solis 5Pagatavotās kesadiljas sagriež trijstūros, pasniedz ar mērci.
- Solis 6Lūk, tas arī viss, – kesadilja ar brokoļiem un kukurūzu meksikāņu gaumē ir gatava. Atliek vien nobaudīt un izbaudīt ikvienu kumosu!
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.
Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām
Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.