Klasisks burito ar vistas gaļu, kukurūzu un pupiņām

Kad gribas ēdienu, kurā būtu apvienotas tradīcijas un garšas pilnība, klasiskais burito ar vistas gaļu, kukurūzu un pupiņām var būt patiešām ideāla izvēle. Šī recepte ienes autentisku Meksikas virtuves garšu tieši jūsu šķīvī, apvienojot sulīgu, aromātisku vistas gaļu, saldu kukurūzu un sātīgas pupiņas. Ikviens ēdiena kumoss atklāj bagātīgu garšvielu un sastāvdaļu kombināciju, kas lieliski sader ar mīksto tortilju. Šis klasiskais burito ar vistas gaļu, kukurūzu un pupiņām ir ne tikai īpaši gards, bet arī universāls – tas būs ideāli piemērots gan ātrām pusdienām, gan sātīgām vakariņām ar draugiem vai ģimeni. Izmēģiniet mūsu recepti un ļaujiet sev izbaudīt klasisku garšu, kas nekad nepieviļ!
Viegla
2 cilvēkiem
30 minūtes
Sastāvdaļas
2 porcijām
2 tortiljas

60 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

60 g konservētu balto pupiņu tomātu mērcē “Bonduelle

40 g konservētu sarkano pupiņu barbekjū mērcē “Bonduelle

80 g rīsu

100 g vistas šķiņķa

80 g Čedaras siera

50 g tomātu salsas

50 g gvakamoles

eļļa
Sastāvdaļas 2 porcijām
2 tortiljas

60 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

60 g konservētu balto pupiņu tomātu mērcē “Bonduelle

40 g konservētu sarkano pupiņu barbekjū mērcē “Bonduelle

80 g rīsu

100 g vistas šķiņķa

80 g Čedaras siera

50 g tomātu salsas

50 g gvakamoles

eļļa

Recepte pagatavota ar

Baltās pupiņas tomātu mērcē
  1. Solis 1
    Izvāra rīsus.
  2. Solis 2
    Vistu šķiņķus iemarinē iecienītajās garšvielās, apslaka ar eļļu un cep cepeškrāsnī 180 oC temperatūrā 15 minūtes. Izcepto vistas gaļu sagriež strēmelēs.
  3. Solis 3
    Tortiljas vidū kārto rīsus, vistas gaļas strēmeles, sarīvēto Čedaras sieru, kukurūzu, baltās un sarkanās pupiņas, tomātu salsu un gvakamoli.
  4. Solis 4
    Satin: aizlokot apakšējo tortiljas daļu, stingri piespiež pildījumu, pēc tam, aizlokot sānu daļas, satin stingrā rullītī.
  5. Solis 5
    Burito pasilda sakarsētā pannā 3–5 minūtes no abām pusēm, līdz tortilja nedaudz apbrūnē. Klasiskais burito ar vistas gaļu, kukurūzu un pupiņām ir gatavs. Nogaršojiet un izbaudiet ikvienu kumosu!
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.

  • Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām

    Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.

  • Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām

    Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.