Kraukšķīga kukurūza ar sāli

Kad gribas pagatavot vienkāršu, taču īpaši gardu uzkodu, kraukšķīgā kukurūza ar sāli ir ideāla izvēle. Šajā receptē ir apvienots viss, kas iepriecina uzkodās, – kraukšķīgums, vieglums un maigs sāļums. Vien dažas sastāvdaļas, bet rezultāts – uzkoda, kas būs ideāli piemērota baudīšanai, gan skatoties filmas, gan jebkurā citā diennakts laikā. Vienalga, vai baudīsiet to vienatnē vai kopā ar draugiem, – šī kraukšķīgā kukurūza ar sāli vienmēr būs ātrs un gards risinājums, kad kārosies nobaudīt kaut ko viegli pagatavojamu, bet vienlaikus īpašu.
Sastāvdaļas
1 porcijai
● 200 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

● nedaudz eļļas

● sāls, melnie pipari pēc garšas

● asās paprikas pulveris

● svaigs sasmalcināts koriandrs
Sastāvdaļas 1 porcijai
● 200 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

● nedaudz eļļas

● sāls, melnie pipari pēc garšas

● asās paprikas pulveris

● svaigs sasmalcināts koriandrs

Recepte pagatavota ar

Kukurūza
  1. Solis 1
    Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 oC. Kukurūzu ber cepamajā pannā, pēc garšas pievieno sāli un piparus, apslaka ar eļļu – visu sajauc.
  2. Solis 2
    Cep 10–15 minūtes, ik pa laikam sajaucot.
  3. Solis 3
    Apgrauzdēto kukurūzu pārkaisa ar asās paprikas pulveri un svaigo koriandru.
  4. Solis 4
    Tas arī viss, – atliek vien nobaudīt un izbaudīt! Ceram, ka kraukšķīgā kukurūza ar sāli kļūs par jūsu jauno iecienīto uzkodu, kuru vēlēsieties pagatavot ne vienu reizi vien. Kaut arī šī recepte ir ļoti vienkārša, rezultāts neatstās vienaldzīgu nevienu, – kraukšķīga kukurūza un nedaudz sāls rada uzkodu, kas būs piemērota visiem gadījumiem.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.

  • Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām

    Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.

  • Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām

    Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.