1. >Receptes
  2. >Kraukšķīgi kukurūzas plācenīši ar grieķu jogurtu

Kraukšķīgi kukurūzas plācenīši ar grieķu jogurtu

Kad gribas kaut ko vieglu, kraukšķīgu un vienlaikus ar maigu garšu, kraukšķīgie kukurūzas plācenīši ar grieķu jogurtu ir ideāla izvēle. Šiem plācenīšiem ir patīkama tekstūra, un tajos apvienotas daudzas garšas nianses, kas savukārt lieliski sader ar maigo un svaigo grieķu jogurtu. Plācenīši ir viegls, bet vienlaikus arī sātīgs ēdiens, kas būs piemērots gan brokastīm, gan pusdienām, gan vakariņām. Kraukšķīgi kukurūzas plācenīši ar grieķu jogurtu – kraukšķīguma un krēmīgas tekstūras harmonija, kas iepriecinās jūsu garšas kārpiņas.
Sastāvdaļas
1 porcijai
● 2 olas

● 80 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

● 50 g piena

● 80 g fermentēta siera

● 40 sīpolu

● 60 g miltu

● eļļa (cepšanai)

● sāls, malti melnie pipari pēc garšas



Mērcei:



● 250 g grieķu jogurta

● 10 g piparmētru

● 5 g ķiploku

● laima sula pēc garšas

● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Sastāvdaļas 1 porcijai
● 2 olas

● 80 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

● 50 g piena

● 80 g fermentēta siera

● 40 sīpolu

● 60 g miltu

● eļļa (cepšanai)

● sāls, malti melnie pipari pēc garšas



Mērcei:



● 250 g grieķu jogurta

● 10 g piparmētru

● 5 g ķiploku

● laima sula pēc garšas

● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  1. Solis 1
    Olas sakuļ ar pienu, sāli un pipariem, pievieno miltus un rūpīgi sajauc. Mīklai ir jābūt krējuma konsistences. Ja mīkla ir šķidrāka, pievieno vēl nedaudz miltu, ja biezāka, – pielej vēl nedaudz piena.
  2. Solis 2
    Sasmalcina sīpolu un sarīvē sieru. Šīs sastāvdaļas pievieno mīklai, pēc tam mīklai pievieno arī kukurūzu.
  3. Solis 3
    Pannā sakarsē eļļu, tajā liek pāris ēdamkarotes mīklas un cep pankūkas no abām pusēm, līdz apbrūnē.
  4. Solis 4
    Sasmalcina ķiplokus un piparmētras, pēc tam sajauc ar jogurtu. Mērcei pēc garšas pievieno laima sulu, sāli un šķipsnu piparu.
  5. Solis 5
    Kraukšķīgie kukurūzas plācenīši ar grieķu jogurtu ir gatavi – nogaršojiet un izbaudiet!
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļ...

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti ...

  • Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupi...

    Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāt...

  • Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīp...

    Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm...