1. >Receptes
  2. >Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)

Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)

Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Viegla
2 cilvēkiem
30 minūtes
Sastāvdaļas
2 porcijām
nedaudz eļļas

40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

40 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle

50 g gvakamoles

50 g tomātu salsas

30 g Čedaras siera

sīpolloki

koriandrs

asā paprika

60 g grieķu jogurta

20 g “chipotle” pastas

400 g cūkgaļas filejas

pēc garšas sāls, paprika, asā paprika, koriandrs, raudene, kumīns, sīpolu un ķiploku pulveris

1 apelsīns

1 laims
Sastāvdaļas 2 porcijām
nedaudz eļļas

40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

40 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle

50 g gvakamoles

50 g tomātu salsas

30 g Čedaras siera

sīpolloki

koriandrs

asā paprika

60 g grieķu jogurta

20 g “chipotle” pastas

400 g cūkgaļas filejas

pēc garšas sāls, paprika, asā paprika, koriandrs, raudene, kumīns, sīpolu un ķiploku pulveris

1 apelsīns

1 laims
  1. Solis 1
    Cūkgaļas fileju ierīvē ar garšvielu maisījumu. Ierīvēto gaļu ietin folijā un liek cepamajā traukā. Cep cepeškrāsnī 150 °C temperatūrā aptuveni 60 minūtes.
  2. Solis 2
    Gaļu izņem no cepeškrāsns un, izmantojot divas dakšas, saplūkā nelielos gabaliņos. Pēc tam bagātīgi pārlej ar apelsīnu un laima sulu.
  3. Solis 3
    Grieķu jogurtu sajauc ar “chipotle” pastu.
  4. Solis 4
    Pannā ielej nedaudz eļļas, pasilda tako plāceņus – silda aptuveni 30 sekundes no katras puses.
  5. Solis 5
    Pēc tam uz pasildītajiem tako plāceņiem kārto plucināto cūkgaļu, Čedaras sieru, gvakamoli, tomātu salsu, konservēto kukurūzu un sarkanās pupiņas. Pārlej ar jogurta un “chipotle” mērci. Dekorē ar sīpollokiem, koriandru, aso papriku.
  6. Solis 6
    Lūk, tas arī viss – tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu ir gatavs. Atliek vien baudīt!
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupi...

    Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām ze...

  • Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīp...

    Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm...

  • Quesadilla meksikāņu gaumē ar plucinātu ...

    Ja vēlaties pagatavot kaut ko īpašu, bet vienlaikus arī iepriecinošu, – “quesadilla” meksikāņu gaumē...