1. >Receptes
  2. >Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām

Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām

Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.
Viegla
2 cilvēkiem
30 minūtes
Sastāvdaļas
2 porcijām
nedaudz eļļas

40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

40 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle

20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”

50 g ananasu

50 g tomātu salsas

sīpolloki

koriandrs

redīsi

60 g grieķu jogurta

20 g piparmētru

10 g laima sulas

6 gab. garneles

pēc garšas laima miziņa un sula

sāls, malti melnie pipari

nedaudz eļļas
Sastāvdaļas 2 porcijām
nedaudz eļļas

40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

40 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle

20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”

50 g ananasu

50 g tomātu salsas

sīpolloki

koriandrs

redīsi

60 g grieķu jogurta

20 g piparmētru

10 g laima sulas

6 gab. garneles

pēc garšas laima miziņa un sula

sāls, malti melnie pipari

nedaudz eļļas
  1. Solis 1
    Garneles marinē marinādē no laima sulas un miziņas, pievieno sāli, piparus un pielej nedaudz eļļas. Cep sakarsētā pannā 2–3 minūtes no katras puses.
  2. Solis 2
    Grieķu jogurtu sajauc ar sasmalcinātu piparmētru un laima sulu.
  3. Solis 3
    Pannā ielej nedaudz eļļas, pasilda tako plāceņus – silda aptuveni 30 sekundes no katras puses.
  4. Solis 4
    Pēc tam uz pasildītajiem tako plāceņiem kārto ceptās garneles, kubiņos sagrieztu ananasu, tomātu salsu, konservēto kukurūzu, sarkanās pupiņas ar čili mērci un baltās pupiņas. Pārlej ar jogurta un piparmētru mērci. Dekorē ar sīpollokiem, koriandru un redīsiem. Eksotiskais tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ir gatavs – labu apetīti!
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļ...

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti ...

  • Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīp...

    Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm...

  • Quesadilla meksikāņu gaumē ar plucinātu ...

    Ja vēlaties pagatavot kaut ko īpašu, bet vienlaikus arī iepriecinošu, – “quesadilla” meksikāņu gaumē...