Makaroni ar maltu liellopu gaļu un pupiņām karija mērcē
200 g konservētu smalcinātu tomātu
100 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
100 g konservētu balto pupiņu karija mērcē “Bonduelle”
100 g Čedaras siera
12 g ķiploku
10 g paprikas pulvera
10 g cukura
10 g kaltētas raudenes
80 g saldā krējuma
200 g makaronu
sāls, malti melnie pipari
asie pipari
sīpolloki
200 g konservētu smalcinātu tomātu
100 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
100 g konservētu balto pupiņu karija mērcē “Bonduelle”
100 g Čedaras siera
12 g ķiploku
10 g paprikas pulvera
10 g cukura
10 g kaltētas raudenes
80 g saldā krējuma
200 g makaronu
sāls, malti melnie pipari
asie pipari
sīpolloki
- Solis 1Pannā apcep malto liellopu gaļu. Pierīvē ķiploku, pieber garšvielas un cep vēl 2–3 minūtes. Pannā ber pupiņas karija mērcē, kukurūzu, tomātus, pievieno sāli, piparus un cukuru. Karsē uz vidējas uguns 10–12 minūtes. Pēc tam mērcei pievieno saldo krējumu.
- Solis 2Kamēr mērce sautējas, uzvāra ūdeni, pievieno tam sāli un izvāra vēlamās formas makaronus al dente (skat. norādes uz iepakojuma).
- Solis 3Izvārītos makaronus sajauc ar pagatavoto mērci. Pārkaisa ar sarīvētu Čedaras sieru. Pēc tam uzliek pannai vāku un pasilda makaronus vēl 2–3 minūtes, līdz siers ir izkusis.
- Solis 4Dekorē ar asajiem pipariem un sīpollokiem. Makaroni ar maltu liellopu gaļu un pupiņām karija mērcē ir gatavi – labu apetīti!
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.
Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām
Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.