Pupiņu salāti

Viegla
4 cilvēkiem
10 minūtes
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
4 porcijām
1 kārbu Bonduelle baltās pupiņas

1 kārbu Bonduelle sarkanās pupiņas

300 g Bonduelle saldētas zaļās pupiņas

150 g krāsainus ķiršu tomātus

1 mazu sarkano sīpolu vai 1 balto sīpolu

Pētersīļu vai bazilika lapiņas

½ ķiploka daiviņu

2 ēdamk. olīveļļu

1 ēdamk. vīna etiķi

1 ēdamk. sinepes
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 kārbu Bonduelle baltās pupiņas

1 kārbu Bonduelle sarkanās pupiņas

300 g Bonduelle saldētas zaļās pupiņas

150 g krāsainus ķiršu tomātus

1 mazu sarkano sīpolu vai 1 balto sīpolu

Pētersīļu vai bazilika lapiņas

½ ķiploka daiviņu

2 ēdamk. olīveļļu

1 ēdamk. vīna etiķi

1 ēdamk. sinepes
  1. Solis 1
    Novāriet zaļās pupiņas sālītā verdošā ūdenī pēc iepakojuma norādījumiem. Nolejiet lieko ūdeni un atdzesējiet tās traukā ar ledus kubiņiem.
  2. Solis 2
    Ķiršu tomātus nomazgājiet un pārgrieziet uz pusēm. Smalki sagrieziet sīpolu, pētersīļus vai baziliku, sasmalciniet ķiploku. Lielā bļodā sajauciet sīpolu, ķiploku, sinepes, etiķi, sāli un piparus. Visbeidzot pievienojiet eļļu un sasmalcinātus zaļumus.
  3. Solis 3
    No pupiņām nolejiet lieko ūdeni. Bļodā sajauciet sarkanās pupiņas un nedaudz baltās pupiņas. Pievienojiet atdzesētās zaļās pupiņas un ķiršu tomātus. Krāsainos pupiņu salātus labi samaisiet. Pēc garšas – pievienojiet sāli un piparus.
  4. Solis 4
    Pasniedziet uzreiz vai atstājiet ledusskapī.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Veģetārā lazanja ar pupiņām karija

    Kad gribas nobaudīt kaut ko neierastu un pārsteigt savas garšas kārpiņas, veģetārā lazanja ar pupiņām karija mērcē un kukurūzu ir lieliska izvēle. Šajā ēdienā ir apvienota klasiskā itāliešu lazanjas struktūra un eksotikas garšvielas, kas piešķir ēdienam unikālu raksturu. Sulīgās pupiņas un saldā kukurūza kopā ar aromātisko karija mērci rada bagātīgu garšas un tekstūras kombināciju, kas ikvienu kumosu pārvērš patiesā baudā. Šis ir ēdiens, kas parāda, ka augu izcelsmes sastāvdaļas var būt ne tikai sātīgas, bet arī tādas, kas ļauj izpausties radošumam, rada jaunu skatījumu uz tradicionālo ēdienu. Pagatavojiet šo veģetāro lazanju ar pupiņām karija mērcē un kukurūzu, ja vēlaties pārsteigt viesus vai vienkārši izbaudīt interesantu un neierastu ēdienu kopā ar ģimeni.

  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.

  • Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām

    Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.