Salāti ar ceptiem cukīni, kukurūzu un fetas sieru
● 130 g zaļo cukīni
● 40 g sviesta
● 60 g rukolas
● 50 g fetas siera
● 40 g olīveļļas
● 20 g balzama etiķa
● puse laima
● sāls un malti pipari pēc garšas
● 130 g zaļo cukīni
● 40 g sviesta
● 60 g rukolas
● 50 g fetas siera
● 40 g olīveļļas
● 20 g balzama etiķa
● puse laima
● sāls un malti pipari pēc garšas
- Solis 1Cukīni sagriež šķēlēs. Apcep sakarsētā pannā izkausētā sviestā no abām pusēm, līdz viegli apbrūnē (vai cep uz grila 2–3 minūtes no katras puses). Cepšanas beigās cukīni uzkaisa sāli.
- Solis 2Bļodā liek rukolu, konservēto kukurūzu, ceptos cukīni un fetas sieru. Salātiem pievieno sāli, piparus, apslaka ar olīveļļu, balzama etiķi un laima sulu.
- Solis 3Ceram, ka šie salāti ar ceptiem cukīni, kukurūzu un fetas sieru kļūs par patīkamu atklājumu jūsu virtuvē. Šo ēdienu ir pavisam viegli pagatavot, bet tā garša – īsti svētki jūsu garšas kārpiņām. Atcerieties, ka katru salātu porciju var pielāgot jūsu gaumei. Izbaudiet šo vieglo, bet vienlaikus ļoti bagātīgo ēdienu bez raizēm!
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.
Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām
Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.