Veģetāra načos uzkoda ar sarkanajām pupiņām un kukurūzu
100 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
100 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
60 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle”
60 g konservētu balto pupiņu tomātu mērcē “Bonduelle” “Vapeur”
150 g Čedaras siera
50 g tomātu salsas
60 g gvakamoles
sīpolloki
koriandrs
redīsi
asie pipari
100 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
100 g konservētu sarkano pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
60 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle”
60 g konservētu balto pupiņu tomātu mērcē “Bonduelle” “Vapeur”
150 g Čedaras siera
50 g tomātu salsas
60 g gvakamoles
sīpolloki
koriandrs
redīsi
asie pipari
- Solis 1Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 oC. Cepamajā pannā kārto kukurūzas čipsus načos.
- Solis 2Pievieno kukurūzu, sarkanās pupiņas, pupiņas čili mērcē un baltās pupiņas tomātu mērcē. Uzkaisa sarīvētu Čedaras sieru un cep cepeškrāsnī 5–6 minūtes, līdz siers ir izkusis.
- Solis 3Uz izceptajiem načos klāj tomātu salsu, gvakamoli. Dekorē ar sīpollokiem, koriandru, asajiem pipariem un redīsiem. Tas arī viss, – veģetārā načos uzkoda ar sarkanajām pupiņām un kukurūzu ir gatava. Baudiet to kopā ar ģimeni vai draugiem! Labu apetīti!
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.
Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām
Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.