Tvaicēti brokoļi ir pilni ar vitamīniem un gaida, kad varēs ielēkt Jūsu vakariņās – receptei ar siera mērci vai kā piedevu pamatēdienam. Garda atkāpe no ikdienas - jūs varat pagatavot plācenīšus, brokoļu biezeni vai krēmzupu.
Brokoļi.
Folskābes avots, K vitamīna avots
Var saturēt Selerijas.
100g | ||
---|---|---|
Enerģija (kJ) | 126 kJ | |
Enerģija (kcal) | 30 kcal | |
Tauki (g) | 0,6 g | |
Tostarp piesātinātās taukskābes (g) | 0,2 g | |
Ogļhidrāti (g) | 2,1 g | |
Cukurs (g) | 1,4 g | |
Šķiedrvielas (g) | 2,6 g | |
Olbaltumvielas (g) | 2,8 g | |
Sāls (g) | 0,04 g | |
B9 vitamīns (µg) | 62,4 µg | |
K1 vitamīns (µg) | 69,6 µg |
Ar eļļu uzkarsētā pannā pievieno 400g dārzeņus. Pannai uzliek vāku, lai veicinātu tvaicēšanu. Pēc 8 minūtēm pievieno sviestu un iecienītās garšvielas. Pēc tam ļaujiet tiem tvaicēties vēl 4 minūtes bez vāka.
Ledusskapī (no 0 līdz +3°C): 24 stundas. Saldētavā (-18°C): līdz derīguma termiņa beigu datumam.
Atkausēts produkts nav derīgs atkārtotai sasaldēšanai.