Pagatavot salātus ir tik vienkārši!

Pusdienas būs pagatavot vēl vieglāk ar mūsu mini iepakojumiem. Turku zirņi, jeb auna zirņi ērtos Bonduelle mini iepakojumos. Viens 65g trauciņš lieliski bagātinās Jūsu salātus.

neto svars: 160 g neto svars bez šķidruma: 130 g
pictogramme
sastāvdaļas

Turku zirņi, ūdens, sāls.

Šķiedrvielu avots, Folskābes avots

uzturvērtība

100g
Enerģija (kJ) 502 kJ
Enerģija (kcal) 120 kcal
Tauki (g) 2,2 g
Tostarp piesātinātās taukskābes (g) 0,2 g
Ogļhidrāti (g) 14,7 g
Cukurs (g) 0 g
Šķiedrvielas (g) 7,7 g
Olbaltumvielas (g) 6,4 g
Sāls (g) 0,48 g
B9 vitamīns (µg) 87,8 µg
pagatavošanas veids

Esam samazinājuši pagatavošanas laiku līdz minimumam! Šie dārzeņi jau ir sagatavoti pievienošanai jūsu ēdieniem.

uzglabāšanas nosacījumi

Uzglabat istabas temperatura vesa, sausa vieta.

Atklāj mūsu receptes

VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Makaroni ar brokoļiem un ricotta sieru

    Viegli un ātri pagatavojama makaronu ēdiena recepte, kas der visiem. Ļaujiet tiem pārsteigt Jūs vai Jūsu viesus!

  • Brokoļu zupa

    Brokoļu zupa pārsteigs ne tikai Tevi, bet arī visus Tavus draugus! Garšu rotaļa izkustinās visas gar...

  • Cepti saldie kartupeļi ar turku zirņu, s...

Mūsdienās turku zirņu ēdieni savas augstās uzturvērtības un universāluma dēļ kļūst aizvien iecienītāki visā pasaulē. Tos var pasniegt kā piedevu, uzkodu vai arī pamatēdienu. Recepšu ir patiešām daudz. Lai sātīgos ēdienus būtu vēl vieglāk pagatavot, aicinām izmēģināt jau apstrādātos “Bonduelle” turku zirņus. Nešaubāmies, ka turku zirņi bagātinās jūsu uzturu. Kāpēc tos ir vērts iekļaut ikdienas ēdienkartē un ko no tiem var pagatavot?

Turku zirņu ēdieni

Turku zirņu ēdienu receptes – neatņemama Indijas, Turcijas, Pakistānas, Marokas un citu valstu virtuves daļa. Bagātīgā olbaltumvielu, vitamīnu un šķiedrvielu satura dēļ šī sastāvdaļa ir bieži sastopama veģetārajā virtuvē. Kā iekļaut turku zirņus savā ikdienas ēdienkartē? Lūk, dažas idejas, kā varētu uzsākt “iepazīšanos” ar gardajiem turku zirņiem.

Falafeli

Viens no iecienītākajiem ēdieniem – falafeli. Gan konservēti, gan izmērcēti un vārīti turku zirņi ir lieliski piemēroti, lai pagatavotu šīs iecienītās veģetārās “kotletes”. Tiem, kuri vēlas taupīt laiku, piedāvājam izvēlēties mīkstus turku zirņus paciņās vai skārdenēs. Šo ēdienu var pagatavot daudzās un dažādās variācijās un pasniegt gan kā uzkodu, gan kā pamatēdienu.

Humuss

Ne mazāk iecienīts ir arī austrumu virtuvē bieži izmantotais humuss. Tas tiek gatavots, sablendējot izvārītus turku zirņus, līdz tiek iegūta viendabīga masa, un pēc tam masai pievienojot nerafinētu olīveļļu, citronu sulu, sezama pastu un citas sastāvdaļas. Humuss var būt veselīga sviesta alternatīva sviestmaizēm. To var izmatot kā mērci pie svaigiem vai ceptiem dārzeņiem. Turklāt humusu var pasniegt arī pie citiem pamatēdieniem, piemēram, cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem vai svaigiem salātiem.

Sātīgi salāti

Salāti ar turku zirņiem ir pilnvērtīga, pareizi sabalansēta un sātīga izvēle. Svaigi itāliešu salāti vai sātīgi konservēto turku zirņu salāti marokāņu gaumē ļaus domās pārcelties uz kādu eksotisku vietu, kā arī papildinās nepieciešamo vitamīnu rezerves organismā. Vēlaties pagatavot salātus vēl ātrāk? Paciņās sapakotās sastāvdaļas paātrinās un atvieglos gatavošanas procesu. Tas ir īpaši aktuāli tiem, kuri vienmēr steidzas.

Turku zirņu pagatavošana

Salīdzinājumā ar citiem pākšaugiem turku zirņi ir lieli un cieti, tāpēc to pagatavošanas process ir nedaudz ilgāks. Pirms vārīšanas tos ir ieteicams papildus izmērcēt ūdenī. Šis papildu solis saīsina gatavošanas laiku. Mērcēt ieteicams ne ilgāk par 4 stundām, tad vārīšanai būs nepieciešamas 45–50 minūtes. Ja plānojat mērcēt pa nakti, 12 stundas, pagarināsiet vārīšanas ilgumu līdz 1,5 stundai (turku zirņos sākas dīgšanas procesi).

Nevēlaties katru reizi domāt, cik ilgi jāvāra turku zirņi, vai veltīt papildu laiku to gatavošanai? Aicinām izmēģināt “Bonduelle” turku zirņus paciņās! Šādi bez liekām pūlēm pagatavosiet daudz iecienītu ēdienu.

Turku zirņu sniegtais labums organismam

Senatnē turku zirņus novērtēja ne tikai kā pārtikas avotu, tā bija arī sastāvdaļa, kas tika izmantota zālēm. Mūsdienās šie pākšaugi ir pazīstami kā viens no bagātīgākajiem augu izcelsmes olbaltumvielu avotiem. Turku zirņi satur daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu. Iemeslu, kāpēc ir vērts lietot uzturā pākšaugus, – ir ļoti daudz.

Turku zirņi satur arī daudz minerālvielu, dažādus vitamīnus un šķiedrvielas. Arī ātri pagatavojami ēdieni no konservētiem turku zirņiem paātrina gremošanas sistēmas darbību organismā. Turklāt turku zirņi tiek augstu vērtēti arī tādēļ, ka tie satur daudz:

  • fosfora;
  • dzelzs;
  • cinka;
  • magnija;
  • kālija.

Šim pākšaugam piemīt ievērojami lielāka uzturvērtība nekā citiem. Tiek uzskatīts, ka ar savu uzturvērtību tas pārspēj pat melnās pupiņas.

Turku zirņu ēdieni var būt visdažādākie: no uzkodām līdz pamatēdieniem. Viens ir skaidrs – turku zirņi ļaus eksperimentēt un ieviest izmaiņas gardākajās receptēs saskaņā ar jūsu vēlmēm. Lai to izdarītu, ļaujiet vaļu savai fantāzijai. Kopā ar “Bonduelle” radiet gardus un krāsainus ēdienus sev un saviem tuvākajiem!