Cepeškrāsnī ceptas olas ar franču sautējumu ratatouille

Viegla
4 cilvēkiem
20 minūtes
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
4 porcijām
1 skārdene gatavā franču maisījuma ratatouille

4 lielas olas

4 ēd. k. skābā krējuma

Smalkā sāls, svaigi malti pipari

Pasniegšanai: maize
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 skārdene gatavā franču maisījuma ratatouille

4 lielas olas

4 ēd. k. skābā krējuma

Smalkā sāls, svaigi malti pipari

Pasniegšanai: maize
  1. Solis 1
    Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 200°C temperatūrai.
  2. Solis 2
    Sadaliet ratatouille sautējumu četros trauciņos. Katrā trauciņā uz sautējuma lieciet 1 ēdamkaroti krājuma, pievienojiet sāli, piparus. Virsū iesitiet pa olai.
  3. Solis 3
    Trauciņus lieciet cepamajā plātī. Lejiet tajā karstu ūdeni, lai tas būtu trauciņiem līdz pusei un cepiet cepeškrāsnī 10–12 minūtes – atkarībā no tā, cik cietas olas vēlaties.
  4. Solis 4
    Izņemiet trauciņus no cepeškrāsns, apkaisiet ar sāli, pipariem un pasniedziet ar maizi.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Turku zirņi indiešu gaumē

  • Spageti ar boloņas mērci no lēcām

  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.