Kāpostu lazanja
Vai zināt, ar ko pildīt kāpostus? Šoreiz piedāvājam kāpostus pārvērst lazanjā, pildot tos ar gaļu un rīsiem. Neierasta recepte, kas ir viegli pagatavojama un pārsteigs ikvienu.
Viegla
4 cilvēkiem
30 minūtes
Sastāvdaļas








Sastāvdaļas
4 porcijām
1 zaļais kāposts
100 g rīsu
500 g maltas liellopu gaļas
2 ķiploka daiviņas
1 sauja pētersīļu
1 ola
1 sīpols
Olīveļļa
Sāls, pipari
100 g rīsu
500 g maltas liellopu gaļas
2 ķiploka daiviņas
1 sauja pētersīļu
1 ola
1 sīpols
Olīveļļa
Sāls, pipari
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 zaļais kāposts
100 g rīsu
500 g maltas liellopu gaļas
2 ķiploka daiviņas
1 sauja pētersīļu
1 ola
1 sīpols
Olīveļļa
Sāls, pipari
100 g rīsu
500 g maltas liellopu gaļas
2 ķiploka daiviņas
1 sauja pētersīļu
1 ola
1 sīpols
Olīveļļa
Sāls, pipari
- Solis 1Kāpostu pārgriež uz pusēm, izņem kacenu. Noņem lielās kāposta lapas. Lapas iemērc verdošā ūdenī uz 10 minūtēm. Pēc tam lapas nosusina.
- Solis 2Pagatavo pildījumu. Sagriež sīpolu un apcep 1 ēd. k. eļļas pēc izvēles. Pievieno rīsus, visam pārlej verdošu sālsūdeni un vāra 10 minūtes.
- Solis 3Malto liellopu gaļu sajauc ar rīsiem, sasmalcinātu ķiploku un smalcinātiem pētersīļiem, olu, sāli un pipariem.
- Solis 4Cepamo trauku ieziež ar sviestu, tajā liek kāpostu lapu kārtu, pēc tam pagatavoto pildījumu, pēc tam atkal kāpostu lapu kārtu. Veido kārtas, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas.
- Solis 5Ēdienu cep cepeškrāsnī 180°C 45 minūtes. Ja nepieciešams, pārklāj ar alumīnija foliju, lai neapdegtu virsma.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
Turku zirņi indiešu gaumē
Spageti ar boloņas mērci no lēcām
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Atklāj arī...